Новините в София: Най-важното за деня 18 май 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 май 2022 г.

Протестите блокираха движението в София

Трите протеста, които се проведоха в София днес, 18 май, блокираха центъра на столицата и движението в нея. Демонстрации и шествия проведоха служители на столичния градски транспорт, таксиметровите шофьори и превозвачите. Протестите бяха съпътствани от засилено полицейско присъствие, а пред Министерския съвет имаше полицейски кордон. Демонстрациите преминаха без напрежение.

Княжевци готвят протест за запазването на минералната баня

Съдбата на минералната баня в София изглежда решена, стана ясно от отговора, изпратен до Столица.bg от министерство на здравеопазването преди месец. Жителите на столичния квартал Княжево обаче не са съгласни с плановете тя да бъде разрушена, заяви пред БНР Любомир Стефанов от фейсбук групата "КняжевецЪ".

Катастрофи усложниха допълнително трафика в София

Освен дъжда, блокадите и протестите, няколко катастрофи усложниха движението в столицата днес, видя Столица.bg. За щастие, при произшествията няма съобщения за тежко пострадали хора, но колите са претърпели значителни щети.

Хлябът без ДДС, пенсиите скачат средно с над 20%

Управляващите приеха пакет от мерки за ценовата криза в страната. ДДС-то на хляба пада - 0%, съобщи премиерът Карил Петков след дълъг Коалиционен съвет на четирите управляващи партии. Данъчната ставка от 20% се премахва единствено и само за хляба, след като поризводители предупредиха преди два дни, че най-ниската цена на хляб става 2.20 лв. За сметка на хляба, се вдига ДДС-то с над 20% на бира и вино.

Мощите на светите братя Кирил и Методий пристигат в София

Светите мощи на равноапостолните братя Методий и Кирил ще пристигнат в София. Те ще останат в столицата за поклонение от 23 до 25 май, съобщават от Светия Синод на Българската православна църква.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right