Новините в София: Най-важното за деня 18 март, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 март 2020 г.

Разследващият журналист Слави Ангелов е пребит жестоко пред дома си на "Дондуков"

Главният редактор на 168 часа е със счупен нос и десен крак, приет е за лечение в ИСУЛ Разследващият журналист Слави Ангелов беше жестоко пребит снощи пред дома си на столичния бул. "Дондуков". Главният редактор на 168 часа е в тежко състояние в болница ИСУЛ.

Фандъкова: С повече от една трета са намалели пътниците в метрото

С днешна дата ситуацията около разпространението на коронавируса в София не изисква затягане на режима, но тя е динамична и трябва да сме подготвени всичко. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред камерите на БНТ.

Британските туристи напускат хотела на "Лъвов мост"

Извеждат британските туристи от хотела на "Лъвов мост" в София, съобщи novini.bg.   Те ще бъдат транспортирани до летище "София" с автобус, предоставен от Министерство на транспорта и с друг малък бус.  Шофьорите на транспортните средства са със специални предпазни облекла.

Ремонт на релсите променя маршрута на трамвай 6

Ремонт на релсов път в различни участъци от столицата ще бъде направен  на 21 и 22 март от „Трансремонтстрой“ ЕАД. Това съобщават от Столична община. Заради ремонта основно ще има промени в трасето на трамвай 6.

Обсъжда се: Търговците в София да спрат да плащат наеми и тротоарно право

Зам.-кметът по дигитализация и екипът му разработват механизми за влияние върху търговския сектор Търговците в София да не плащат, наеми, тротоарно право, а също и тези по столичните пазари. Тази идея се обсъжда от общински съветници. Поради наложените ограничения във връзка с COVID -19 бизнесът търпи големи загуби.

Властта обсъжда строга домашна карантина за пенсионерите

Обсъжда се строга домашна карантина за пенсионерите. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев на срещата при президента. В нея участват премиерът Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маринов, както и началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Трима столични адвокати и служител от кантора обвинени за пране на пари

Трима столични адвокати и служител в адвокатска кантора са с обвинения за участие в организирана престъпна група за пране на пари. Това съобщиха от Специализираната прокуратура.

ЧЕЗ Електро призовава клиентите да плащат безкасово сметките си

Осигурените възможности от Дружеството включват и плащане от разстояние през интернет, терминални устройства, мобилен телефон

Хванаха крадец на 30 редки монети от апартамент в "Хиподрума"

Полицаите от Шесто РУ задържаха крадец на редки монети в столицата. Действия по разследването започнали още през април миналата година, когато 49-годишен мъж подал сигнал в полицията, че от жилище в „Хиподрума“ са откраднати 30 монети с нумизматична стойност, пари, два автоключа и бутилки с алкохол.

Законът за извънредното положение приет на първо четене

След бурни дебати парламентът прие на първо четене изцяло нов Закон за мерките за извънредното положение. „За“ гласуваха 129 народни представители, „против“ – 0 и „въздържали се“ – 47, съобщава „Фокус“.

Националният щаб: Още 11 нови заразени с COVID-19 у нас

По един заразен пациент с коронавирус има в Смолян и Велико Търново, общо в България са 92 Още 11 нови заразени с коронавирус има. Така общият брой на положителните с COVID-19 в България стават 92, съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в 17 ч. във ВМА в София.

"Пирогов" и ВМА с благодарност към доброволците (СНИМКИ)

Утре идва нова група желаещи да подкрепят медиците в "Пирогов" Военно медицинска академия и "Пирогов" изказаха своите благодарности към доброволците, които се вляха в редиците на двете лечебни заведения в борбата с коварния COVID-19.

На 21 април стартира приемът за първокласници в столицата

Подаване на заявленията за прием на деца в първи клас започва на 21 април т. г., а всички останали етапи на кампанията са обявени в сайта на Столична община. Наложените по-строги мерки при извънредното положение, в което се намираме заради коронавируса, няма да възпрепятства редовния прием, успокоява общинският съветник Диян Стаматов, директор на 119 училище "Акад. Михаил Арнаудов", пише Монитор.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right