Новините в София: Най-важното за деня 18 януари, 2020 г

Орлов мост, София

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 януари 2020 г.

Хиляди се забавляваха на Витоша със "София – евростолица на спорта" (СНИМКИ)

Целта на Витоша зимен фест е да се мотивират децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните дисциплини и забавления. Тази зима прогнозните участници в цял свят са над 900 000. Мотото на Световния ден на снега „Открий, забавлявай се, изживей“ е свързано с незабравимите срещи със зимните спортове.

Две вместо година ще стои инсталацията "Един човек" на мавзолея

Не една, а две години ще стои артинсталацията "Един човек" в центъра на София, на мястото на някогашния мавзолей. Това стана ясно от новата заповед на главния архитект на София Здравко Здравков. В момента пространството там е празно, след като бе премахната скандалната "Бронзова къща".

Директорът на Софийска вода: Няма да има проблеми с налягането на водата

Изпълнителният директор на концесионера "Софийска вода" Васил Тренев уверява, че при ползването на мрежата за дружеството за вода към Перник, няма да се отрази на водоподаването на столичани. "Няма да има проблеми с налягането на водата в столицата при преминаването на водни количества по водопреносната мрежа на София за Перник", каза Васил Тренев на брифинг в Министерски съвет. 

Йорданка Фандъкова: Без пълни гаранции за водата на София няма да подкрепя предложението

Решението за преминаване на обеми вода през тръбите на Софийска вода трябва да се вземе от СОС и при 100% гаранции от правителството, че няма да има последствия за София. Това заявява кметът на София Йорданка Фандъкова с позицията си след срещата при премиера Бойко Борисов за водната криза в Перник. "Моята категорична позиция, която защитих пред правителството, кмета и областния управител на Перник е, че това предложение ще бъде внесено за обсъждане в Столичния общински съвет единствено при 100% гаранции за водоснабдяването на София", казва столичният кмет за предложението за използване на водопреносната мрежа на София за пренос на вода от водосбора на яз. „Белмекен“ за Перник.  

Няма превишение на ФПЧ във въздуха в София

Въздухът в София няма превишение на ФПЧ в последните 24 часа. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг в Министерски съвет след срещата с премиера за водната криза в Перник. От полунощ досега няма превишение на нито една от станциите в столицата, каза столичният кмет. Тя припомни, че има няколко механизма, по които се следи качеството на въздуха в София.

Столична община е предвидила 20,1 млн. лв. за изгражането на 10 детски градини

През 2020 г. Столична община е предвидила 20,1 млн. лв. за изгражането на 10 детски градини с общинско финансиране. Това съобщи в социалната мрежа зам.-кметът по образование доц. Тодор Чобанов. Средствата са заложени в проекта на Бюджет 2020, който мина на публично обсъждане в четвъртък вечерта. Очаква се финансовият закон на Московска 33 да бъде приет от СОС на 6 февруари. от справката на зам-кмета става ясно, че през 2020 г. детски градини ще се строят и с държавно финансиране, както и с общинско.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right