Новините в София: Най-важното за деня 18 януари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 18 януари 2021 г.

Снимка: Виктория Ниновска

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 януари 2021 г.

Борис Бонев призова Кралев да прехвърли руината "Червено знаме" на Столична община (СНИМКИ)

Изоставеният, разрушен, окраден, съсипан и превърнат в сметище плувен комплекс "Червено знаме" да се прехвърли от Министерство на младежта и спорта на Столична община. Този призив отправи независимият общински съветник Борис Бонев към спортния министър Красен Кралев. Целта е уникалното за София и България спортно съоръжение да бъде възстановено и да се ползва от столичани. Общинският съветник е предложил да се създаде работна група, за да се преговаря със спортното министерство.

Глобяват две болници в София за неспазване на ваксинационния план срещу COVID-19

Две лечебни заведения на в София ще бъдат глобени, от 500 до 2000 лв., за неспазване на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България, съобщиха от Министерство на здравеопазването. От Столична РЗИ е направена проверка и са са съставени актове. Установено е административно нарушение на управителите на Многопрофилна болница за активно лечение „Сердика“ ЕООД и Специализирана болница за активно лечение „Свети Лазар” ООД. Актовете са на основание чл. 5, ал. 2 от Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България и т. 4 от Заповед № РД-01-726/23.12.2020 г. на министъра на здравеопазването.

Автомобил на НСО се блъсна в тролей по линия 5 в центъра на София

Лек автомобил на Националната служба за охрана катастрофира в центъра на София. Инцидентът е станал около 13.30 часа на оживеното кръстовище на "Патриарха" и "Раковски". Ударът е в преминаващ тролейбус по линия 5, няма пострадали пътници. Колата на НСО се е ударила странично в превозното средство на градския транспорт. ИЗвършвал я маневра в дясно, като е заобикалял е друг автомобил, спрял в лявото платно на булеварда в посока НДК.

В столичния "Иван Вазов" вдигнаха кооперация върху част от къща (СНИМКИ)

Осеметажна кооперация е издигната върху част от къща в столичния квартал "Иван Вазов", район Триадица-Столична община. Снимката на уникалното строителство и архитектурна мисъл бе публикувана в социалната мрежа.  Една част от новото строителство, четвъртият етаж, използва за основа покрива на къщата. "Архитектурно чудо в столичния кв. Иван Вазов. Блок върху къща. Гениално..", написа бдителен столичанин.

Съдят 19-годишен, откраднал автомобил във Военна рампа

19-годишният М.М. е привлечен към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на чуждо МПС в столичния квартал „Военна рампа“.   Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Престъплението е по чл. 346, ал. 1 от НК. Освен това обвиняемият е причинил и средна телесна повреда по непредпазливост, вследствие на ПТП.

СПА в Сухата река (СНИМКИ)

Столичанката Мария Гочева предизвика усмивки в социалната мрежа, след като публикува снимки във фейсбук групата „Забелязано в София“. Гочева сподели, че е открила топ място в София за СПА. Тя обясни, че СПА-то се намира в курорта „Сухата река“, само на 100 метра от метростанция „Хаджи Димитър“. Софиянката посети мистична част, която наричали „Бермудският триъгълник на бул. „Владимир Вазов“, ул. „Тодорини кукли“ и ул. „Левски вековен““.

В София проф. Костадин Ангелов се реимунизира срещу COVID-19

"След десет дни ще съм абсолютно спокоен и сигурен и тогава вече ще мога да видя баща си", сподели минути след имунизацията здравният министър. Ангелов информира , че предстои среща с образователния министър Красимир Вълчев, с представители на синдикатите в системата на образованието и с работодателските организации. На срещата ще се обсъди ваксинирането на българските учители и мерките след 4 февруари.

50% от общопрактикуващите лекари в София са ваксинирани

Д-р Георги Миндов – председател на организацията на общопрактикуващите лекари в София обясни за „Тази сутрин“, че около 50% от общопрактикуващите лекари в столицата са ваксинирани. Докторът сподели, че между 2-3% от неговата пациентската листа са заявили желание за ваксинация. Общопрактикуващият лекар предполага, че ще има бум на желаещи да се ваксинират преди курортния сезон.

Столичанка откачи от съобщенията за носене на маска в автобус №11

Столичанка се ожали, че е пред нервен срив от съобщенията за носене на маска, които слуша всекидневно в градския транспорт. Заради причиненото неудобство, тя обмисля да търси правата си. Пътничката, която се вози в автобус №11 за работа, е принудена да слуша 66 пъти записа за носене на маска. „Не вярвам, че някой човек не знае какво е нужно да направи, за да спазва мерките. От две седмици съм с главоболие. Вече откачам, когато чуя записа. Цялата съм в нерви – преди и след работа“, сподели в рубриката „Пълен абсурд“ на Нова телевизия Веселина Боянова.

Столичани питат: Законно ли се сече гората край Владая?

Столичани са притеснени от сеч в Национален парк "Витоша” в района на село Владая. Гражданите се тревожат, че изсичането на гората може да доведе до свлачище в района. От държавното горско стопанство обясниха за БНТ, че сечта е разрешена и няма опасност. Хората недоумяват защо вече седмица в боровата гората над Владая се отсичат многогодишни дървета. „Има толкова много незаконно отсечени дървета, а в момента допълнително да се секат и т.н. санитарна сеч, която тук тировете изкарват дърва с цел едва ли не прочистване на гората.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right