Новините в София: Най-важното за деня 18 януари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 18 януари 2022 г.

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 18 януари 2022 г.

Засилен контрол в градския транспорт в София

От 18 януари в обществения транспорт се засилва контрола за редовността на пътниците и за спазване на противоепидемичните мерки. За това предупреди Карлос Контрера, председател на постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност към Столичен общински съвет. В рамките на следващите седмици "Център за градска мобилност" ЕАД заедно с Общинска полиция предприема по негово настояване засилени проверки в превозните средства, съобщи общинският съветник във Фейсбук.

Виктория от Божурище все още е в кома след побой

Лекарите от столичната болница "Пирогов" продължават да се борят за живота на 42-годишната Виктория от Божурище, която беше пребита от приятеля си на 28 декември. Майката на три деца е в кома след жестокия побой, а близките ѝ настояват за справедливост. Жената е настанена в „Пирогов” в тежко състояние, с мозъчен инфаркт. „Към този момента знаем, че състоянието ѝ е критично, в кома е, има оток на мозъка, сърцето ѝ без системи не работи”, уточняват близките ѝ.

Нов общински паркинг ще строят в район "Оборище"

Започва изграждането на общински паркинг в междублоковото пространство, оградено от ул. „Буная“, ул. „Султан тепе“, ул. “Оборище“ и ул. “Черковна“, съобщиха от районната администрация на „Оборище“. Осигурени са целеви средства за изграждане на съоръжението на указаната локация, като финансирането е осигурено от Столична община.

През 2025 г. ще е завършено новото 3-километрово трасе на метрото в Подуяне

След 3 години софийското метро вече ще стига до кв. "Левски", район Подуяне. Както вече писа Столица.bg тази пролет започва реалното строителство на продължението на третата метролиния по бул. "Владимир Вазов". Трикилометровото трасе на подземната железница в София ще бъде готово в края на 2025 година, а срокът за изпълнение е 39 месеца

Тежка катастрофа в Костинброд, мъж е с опасност за живота

Тежка катастрофа е станала на второкласен път 81 в землището на Костинброд, съобщават от полицията. При огледа на мястото на произшествието е установено, че са катастрофирали микробус и насрещно движещи се леки автомобили.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right