Новините в София:Най-важното за деня 18 юни, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 юни 2019 г.

Първата обществена баня за кучета отвори врати в София

Първата баня за кучета отвори врати в столицата. Тя е изградена на принципа на автомивките на самообслужване с монети от 1 и 2 лева. Тя дава възможност на собственик на куче да го изкъпе и така да го спаси дори от жегите на вън, съобщава Bulgaria on Air .
Кучешкият душ е създаден от столичната верига зоомагазини и клиники "Д-р Стефанов" и се намира в кв. Света Троица, ул. Зографски манастир 15, City Park Residence. Според собственика на веригата, тя е подходяща най-вече за по-големи кучета, тъй като къпането им в домашни условия става голямо приключение.
Освен кучета в нея може да се къпят и други видове животни. Тя е снабдена с шампоан, балсам, както и сешоар и кърпа. Къпането на домашен любимец отнема не повече от пет-шест минути.

Две таксита се помляха на "Орлов мост" посред нощ

Тежка катастрофа с участието на две таксита е станала тази нощ на централното кръстовище на "Орлов мост" в София. При удара една от колите се е обърнала по таван. Веднага на място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ.
При инцидента има пострадали, като към момента не е ясно тяхното състояние. Щетите и по двете коли са сериозни. Вероятната причина за катастрофа е движение с несъобразена скорост. От полицията за момента отказват информация за инцидента.

Руши се част от Северната тангента

Започна да пропада част от Северната тангента. За ситуацията съобщават граждани. Проблема с пътя започва само 3 години след като бе открит. След преминаване под моста на река Искър, гражданите са забелязали, че големи панели от мостовата конструкция са паднали, а други се рушат. Само преди няколко месеца бе извършен гаранционен ремонт на скоростния път, съобщава bTV.
Опасността е сериозна, тъй като някой от тези панели може да падне върху преминаващ човек под моста. Според гражданите не е нормално чисто нов обект за 180 млн. лева да се руши по този начин. От АПИ обясняват, че вероятно това са кофражните панели и те са паднали още по време на изливането на бетона.

Дупка с диаметър 3 метра се появи в „Редута”

Огромна дупка с диаметър 3 метраи дълбочина 2.50 - 3 метра зейна на оживена улица в столичния квартал „Редута”. За опасността съобщиха живеещи в района граждани пред Нова телевизия.
Те са подали няколко сигнала на телефоните на общината за спешни и аварийни сигнали, но без успех. За да не стане беля доброволци сами обезопасяват дупката. Първи на място се отзовават представители на район Слатина.
След което дълбокият трап е обезопасен и обграден с ограда и ленти на Софийска вода. Очаква се скоро дупката да бъде запълнена.

Катастрофа блокира движението по "Гешов"

Катастрофа между няколко автомобила стана преди минути на столичния булевард "Иван Евстатиев Гешов" в посока бул. „България“, съобщи очевидец в социалната мрежа.
От удара един от автомобилите се завъртял и е препречил движението. Няма информация за пострадали. Нанесени са леки щети на автомобилите. На място не се вижда екип на КАТ. Заради ПТП-то в района се е образувало голямо задръстване. Изясняват се причините за пътния инцидент.

Джунгла зад бл. 66 в Слатина, до дни ще окосят (СНИМКИ)

Неокосено междублоково пространство в район Слатина вече прилича на джунгла. Тревата е висока над метър и малки деца спокойно могат да се изгубят в нея. Мястото е на гърба на бл. 66 в Слатина откъм ул. Владово. За проблема сигнализираха пред Столица.bg живеещи около зеленото пространство.
Детето ми е на 9 години и е високо 140 см, а тревата е над него, коментираха пред Столица.bg от бл. 66. От дъждовете и затоплянето растителността толкова избуяла, че някои растения стигнали до втория етаж на сградата. Кога ще бъде окосено това пространство, питат гражданите.
Тази градинка е включена в графика за косене тази седмица. Районът е доста голям и всеки ден машините косят. Днес или утре пространството ще бъде окосено, обещаха пред Столица.bg от кметството на район Слатина.

Бисери на оперетата и балета в парка на Военната академия

Един от най-хитовите спектакли на Музикалния театър и на Балет "Арабеск" ще гостуват през юли на лятната сцена Парк "Военна академия". На 7 юли ценителите на хубавата музика ще се насладят на оперетата от Асен Карастоянов "Българи от старо време", на 10 юли е ред на "Колекция Кармен"- балет на Боряна Сечанова, съобщават от "Стефан Македонски". А на 11 юли е прекрасната оперета на Йохан Щраус- син "Една нощ във Венеция".
Началото на спектаклите е 20 часа. Билети има на касите на Музикалния театър "Стефан Македонски" и на сайта на театъра.
В дните на спектаклите билети ще се продават и на касата на сцена Парк „Военна академия" между 18:00 и 20:00 часа.

От "Надежда" три пъти ремонтират детската площадка на ул. Бели Дунав

Детската площадка на ул. Бели Дунав в район Надежда е ремонтирана два, три пъти през тази година и предстои обновяването ѝ. Тя е от сравнително новите места за забавление и игри на малчуганите и е под постоянен контрол на районната администрация, обясниха пред Столица.bg от кметството.
Граждани сигнализираха, че детската площадка трябва да се ремонтира, защото имало счупени люлки. От началото на годината там са подменяни съоръжениия за децата, като едното е комбинирано. Поставени са и нови пружини на детски люлки. Ремонтирани са плочки и стълби. От общината занят, че е беседката е счупена и съвсем скоро и тя ще бъде обновена.

Пежо блокира трамвай 20 на ул. Пиротска

Старозагорско пежо блокира трамвай 20 на ул. Пиротска в София, потвърдиха пред Столица.bg от ЦГМ. Автомобилът е спрял в кръстовище, точно в зоната, където е забранено паркирането. Извикан е кран, но не се стигнало до използването му, тъй като работници са успяли на ръце да преместят колата, за да разчистят трасето на трамвая, обясниха от ЦГМ.
Шофьорът е спрял точно до знак, който обозначава началото на платена - зелена зона за паркиране. Там няма разчертано място, тъй като попада в обсега на релсовия път. Това е поредният случай на тарикатлък да не се плаща за платено паркиране.

Още интересни събития от утрешния 19 юни може да намерите - ТУК

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right