Новините в София: Най-важното за деня 18 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 18 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 юни 2021 г.

СДВР изпрати многобройни сили срещу нахлулите ММА-бойци в спортното министерство

Столичната дирекция на вътрешните работи изпрати полицейски сили, за да защитят спортното министерство. Преди минути ММА бойци /вероятно от хората на Станислав Недков- президент на федерацията по ММА-бел.ред./, нахлуха в сградата на ММС на бул. "Васил Левски". Шефът на федерацията по ММА Станислав Недков - Стъки е поискал да се срещне с министъра на спорта. Такава среща не е била уговорена, което е и причината да се подаде сигнал до 112.
"Няма да допуснем нарушение на обществения ред", потвърдиха пред Столица.bg от СДВР.

Преди Черешова Задушница: Гробищата в “Малашевци” се превърнаха в джунгла (СНИМКИ)

Ден преди Черешова Задушница гробищният парк „Малашевци“ е в потресаващо и окаяно състояние, видя Столица.bg.
Боклуци, натрупани около контейнерите за смет, разбити алеи, обрасли гробове и счупени надгробни плочи посрещат близките на покойниците. Тръни, клони и всевъзможна растителност е покрила пътеките между гробовете и е истинско предизвикателство за столичани да стигнат до гробовете на близките си.
В този гробищен парк близки и роднини на покойниците от години не са чистили и вече не се виждат пътеките. Общинското предприятие "Гробищни паркове" чисти и поддържа централните алеи, гробинте места са ангажимент на близките на покойниците.

Заради ремонта по "Цар Борис III": Без коли по "Алабин", променят 4 трамвайни линии

Ремонтът на релсовия трамваен път по бул. „Цар Борис III“ ще внесе нови промени в трафика по част от пътните артерии в София. Измененията влизат в сила от 20 юни и ще са до 18 август. На едни места ще бъде забранено влизането, престоят и паркирането на коли. Ще има и промени в маршрута на четири трамвайни линии заради ремонта. Това са 4, 5, 8 и 10. Това съобщават от Столична община и дават пълни подробности за промените.

Катастрофа и задръстване на "Цариградско шосе"

Две коли са се ударили на бул. "Цариградско шосе" в района на "Орлов мост", съобщават от Нова телевизия, цитирайки полицията. ПТП-то е станало в 11.45 ч.
Заради инцидента в района се е образувало задръстване.

Последното COVID- отделение на "Пирогов" вече е закрито

В "Пирогов" закриха и последното отделение за COVID-пациенти. През ноември миналата година, в най-големия пик на втората вълна от заразата, спешната болница преструктурира Втора клиника по ортопедия и травматология в поредното отделение за болни от коронавирус. Начело застана доктор Снежа Бахарова, разказаха в социалната мрежа от лечебното заведение.
”Лице в лице с тази зараза спасихме много хора. Някой не успяхме, но дадохме всичко, на което сме способни. Бяхме екип за пример", споделя д-р Бахарова.

В София и страната: Икономисти не очакват ценови шок

Банкерът и финансист Левон Хампарцумян обясни в „Тази сутрин“, че в София и страната не се очаква ценови шок. Според думите му пандемията ускори проявата на дисбаланси, които и без нея съществуваха. Общото усещане е за инфлация.
„Това, което може да ни очаква, е период на относително висока инфлация – продължителна, но не хиперинфлация. Цените бавно вървят нагоре, но това не е непременно лошо. За България означава, че на тези хора, които сега влизат на работния пазар, заплатите им също ще тръгнат нагоре.

Почистиха пейките и каменните кошчета по "Граф Игнатиев" от графити (СНИМКИ)

Пейките и каменните кошчета за отпадъци по ул. „Граф Игнатиев“ , в участъка от пл. "Славейков" до пл. "Патриарх Евтимий", бяха почистени от графити и драсканици. Акцията е дело на Столичен инспекторат.
За чистенето се използва специализираната система за премахване на графити „Ghibli Skid Silent“.

Счупиха улук на сграда на "В. Априлов" 2 при рязане на кабели, зарязаха ги по земята (СНИМКИ)

Отрязани кабели, оставени на висят по сграда и да се влачат по земята в двора на жилищна кооперация, ядосаха обитателите на сградата на столичната ул. Васил Априлов 2, в центъра и в близост до чуждо посолство. Най- неприятното е, че са действали безотговорно.
За случилото се сигнализираха пред Столица.bg живеещи в сградата на ъгъла на "В. Априлов" и бул. "Янко Сакъзов" в район Оборище, след като изпратиха жалба до Столичен инспекторат. В нея е описано, че при рязането работниците са увредили сградата и са ненесли щети на чуждо имущество в режим на Етажна собственост. Според представляващ живеещите там, тези действия са неправомерни.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right