Новините в София:Най-важното за деня 19 април, 2019 г.

софия вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 април 2019 г.

"Филип Кутев" става булевард с 4 ленти и трамвай (СНИМКИ)

Столичната улица "Филип Кутев" в "Лозенец" ще стане булевард с 4 ленти и трамвайно трасе. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Заедно със заместника си Дончо Барбалов проверика дали разширението върви в график. И двамата са доволни от проверката, тъй като реконструкцията е в срок и този участък  скоро трябва да бъде завършен. Ул. "Филип Кутев" свърза бул. Черни връх и ул. Сребърна откъм Зоопарка. Участъкът е с дължина около 500 м, а вложените инвестиции по проекта са 3,5 млн. лв., каза Дончо Барбалов. Вече има поставено ледосветление, поставена е 19 км мрежа, бордюри, но предстои още доста работа. Проектът се реализира в срок и разширението по "Филип Кутев" от Черни връх до Симеоновско трябва да е готово и в средата юни да се възобнови движението по тази улица, каза Барбалов.

Трамвай излезе от релсите на станция "Опълченска"(СНИМКИ)

Инцидент с трамвай №20 се случи на метри от станция "Опълченска" рано тази сутрин.  Мотрисата тъкмо завивала от улица "Странджа" към улица "Отец Паисий", където е последната и спирка, когато аварирала, свидетелстват граждани в социалните мрежи. Едното колело на тежкотонажната машина излязло от релсите и блокирало движението на цялата композиция. Ватманът обаче реагирал светкавично и нито един от пътуващите в трамвая не е ранен.

Йорданка Фандъкова: Смених ограничителите на "Граф Игнатиев" заради безопасността на хората

Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" трябва да приключи до края на май. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред bTV. Ако строителните дейности продължат след този период, фирмата изпълнител ще дължи неустойка от близо 200 000 на ден за закъснението. "Въпреки проектантското решение за ограничителите аз се намесих и смених вида им.Направих това заради безопасността на хората. Настоях за такива елементи, които да са сигурни за гражданите и да ограничават движението на трамваите", каза Фандъкова 

Къде в София спират тока от 22 до 25 април

Планирани спирания на тока ще има от 22 до 25 април т. г. на територията на Столична община. За прекъсване на електроснабдяването предупрежадват от ЧЕЗ Разпределение. Вижте, кога и в колко часа ще сте без ток.

Автобус 56А ще се движи и този уикенд до Новата гора на София

И този уикенд безплатната автобусна линия 56А ще се движи до Новата гора на София. Той ще се движи по маршрут от спирка “Метростанция Вардар” (за автобусни линии № 45 и 56, разположена на ул. “Булина ливада”) по маршрута на автобусна линия № 56 до кръстовището на ул. “Траян Тенев” с ул. “Хармония” митницата в кв. Суходол) и наляво по ул. “Хармония” до отклонението за сметището в кв. Суходол.

Къде са купените от Столична община на КАТ газанализатори (ВИДЕО)

Фолксваген като подвижен комин разнасял пушилка по столичния булевард българия. От немската машина бълвали черни кълба дим, които застрашавали другите участници в движението. От неспиращия дим колите зад Фолксвагена нямали никаква видимост. Възмутени шофьори публикуваха видео за димящата кола в социалната мрежа. И този собственик на автомобила е голям късметлия, че никой не го е спрял. Не 100, 1000 мерки да има за чистотата на въздуха, ако такива се пропускат и се движат из София, никога въздухът няма да стане по чист, коментираха шофьори.

Агресия срещу дете в софийска книжарница

Мъж крещя на болно от аутизъм дете и майка му в столична книжарница. Случката се е разиграла в популярен магазин за книги в центъра на града, съобщава Хоризонт. Майката на детето разказа, че малчугана се е заиграл и това е отключило агресивното поведение у мъжа. Детето седнало и почнало да свири, в този момент служител моли с груб тон майката да му направи забележката и да спре да дрънка.

Превръщат спирки на градския транспорт в място за вдъхновение

Сдружение „Кашалот“ ще търси истории, които да превърнат спирки на градския транспорт в столицата в място за вдъхновение. Темата е „Отново на път“, като първото издание на „Спирка за разкази“ е с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“.

Тапа на Лъвов мост измъчи столичани, автобуси и тролеи закъсняха (СНИМКИ + ВИДЕО)

Километрично задръстване се след кръстовището на бул. "Христо Ботев" и бул. "Сливница" в посока Лъвов мост изтормози граждани и шофьори в столицата, видя Столица.bg. Автобуси, тролеи и коли пълзят като мравки, стигането до Женския пазар или до Сточна гара, което традицинно става за около 10 минути с транспорт, в момента отнема около 50, коментират засегнати от тапата граждани. Колите на градския транспорт се движат с около 20 минути закъснение. Тапата стига до площад Сточна гара. Пътен полицай регулираше движението, но и той нямаше яснота какво се случва. Но призова гражданите с автомобили, ако може да избягват района на Сточна гара заради тежкия трафик.

Огромна яма на улица "Коста Лулчев" стои асфалтирана наполовина

Огромна яма в столичния квартал "Слатина" е асфалтирана, но само наполовина. Става дума за гигантски трап, който се появил на улица "Коста Лулчев" след ремонтна дейност, направена от Топлофикация заради авария. За това сигнализира Валя Завялова, цитирана от Нова телевизия. Жената подала сигнал и до главния инженер на Топлофикация- "Изток"

Вижте най-атрактивните събития в София за утре - 20 април-  https://stolica.bg/kalendar?day=2019-04-20

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right