Новините в София: Най-важното за деня 19 април, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 април, 2020 г.

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 април 2020 г.

6 от новите 10 заразени с COVID-19 са в София

894 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 10 нови случая, като 6 са в област София, 2 в област Сливен, 1 в област Пловдив и 1 в област Ямбол. Лабораториите продължават да работят.

До 3 години затвор за лъжа в декларациите на КПП-тата

Вътрешният министър Младен Маринов предупреди за строг контро на КПП-тата при влизане в София. Вчера една част от столичани за се завърнали. На излизане от столицата в четвъртък и петък гражданите посочвали в декларациите си, че живеят на село, а на връщане, при влизане, че са от София. Повече от седмица служителите на МВР по пропускателните пунктове правят порверки и доста от тарикатите са хванати в лъжа.

Недоволство и флашмоб в София срещу мерките за COVID-19

Протестиращи се събраха на няколко места в София на Великден в знак не съгалсие със строгите мерки срещу разпространението на епидемията от COVID-19. Десетки граждани изразиха недоволството си, съобщи БНР. Според гражданите ограниченията били "нехуманна и аморална липса на решение, заради което хората гладуват и остават без работа". Те искат адекватни мерки за социална адаптация.

Криминалисти от СДВР арестуваха 17-годишен за кражби от таксита

Криминалисти на Столичната дирекция на МВР (СДВР) задържаха 17-годишен извършител на множество кражби от таксита. Тийнейджърът е арестуван в момент на кражба. Разследването е започнало след подадени много сигнали за извършени престъпление от таксиметрови автомобили. В рамките на предприетите оперативни действия, в ранните часове на вчерашния ден, в момент на поредно престъпно деяние, е установен и задържан 17-годишен младеж.

Хора с интелектуално затруднение от "Светове" дариха "първа линия" с подаръци за Великден

Хора с интелектуално затруднение от фондация "Светът на Мария", но с големи и добри сърца направиха Великденски подарък на хората от "първа линия" за Великден. Ден преди празниците те благодарят на всички, които "очи в очи" се борят с епидемията от COVID-19. Заедно с техните приятели и партньори "Робeрт Бош", момчета и момичета в Дневен център „Светове“ зарадваха с ръчно изработени сувенири 100 доброволци към Социалния патронаж на Столична община, 30 лекари и 34 медицински сестри, които се грижат за болни от корона вирус в отделенията „Реанимация“, „Пулмология“, „Инфекциозни болести“ на Болница Св. Анна.

Добротворци: Козунаци и яйца на метростанция "Софийски университет"

Пакетирани козунаци и яйцая бяха поставени на надзмената част на местростанция "Софийски университет". Такива имаше снощи, а сутринта отново е заредено. Добросърдечни хора се погрижиха в столицата никой да не остава без задължителните козунак и яйца на Великденската си трапеза. Доброто дело бе забелязано от ранобудни софийнци и снимката бе споделена в социалната мрежа.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right