Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 април 2021 г.

В „Софиямед“ оперираха по спешност дясното коляно на Борисов

Бойко Борисов е опериран по спешност този следобед в УМБАЛ "Софиямед". Експремиерът първо беше забелязан да влиза с придружители в „Пирогов”, където му е направен ЯМР на  дясното коляно. Снимки се появиха във фейсбук страницата на „Видяно в София”.

Такси падна в реката на "Опълченска", катастрофира с Ауди (СНИМКИ)

Таксиметров автомобил падна в реката на ул. Опълченска и Сливница, след като катастрофира с друг автомобил - Ауди. За щастие няма тежко  пострадали хора. Наранен, с охлузвания, е само пътникът в таксито, който  е прегледан от екип на Спешна помощ и откаран в болнично заведение. Инцидентът е станал около 7 часа сутринта и е подаден сигнал към 112.  В ранния час на на кръсотвището на "Опълченска" и Сливница аудито засича таксито, което при удара се блъска в предпазната мантинела на моста, чупи я и пада в реката на таван. Шофьорът се изплашил и избягал от местопроизшествието, въпреки че не е виновен, разказаха пред Столица.bg очевидци.

Спират водата във Филиповци, Зона Б -5, Гоце Делчев и Разсадника – Коньовица

Планови ремонти на „Софийска вода“ във вторник, 20 април, ще наложат спирането на водата в няко столични райони.

„Столичен автотранспорт“ и ЦГМ със заеми от 5 млн. лв. от Столична община заради ковид кризата

Драстичното намаляване на броя на пътниците, спирането на продажбата на билети от водачите на превозните средства и намаляването на контрола заради въведените санитарни мерки доведоха до спад в приходите на двете дружества през 2020 г., съобщиха от СОС. Председателите на постоянните комисии по финанси и бюджет Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС и транспорт и пътна безопасност Карлос Контрера от ВМРО предлагат общината да отпусне заеми на „Столичен автотранспорт“ и „Център за градска мобилност“ за разплащане на просрочени задължения. С повече от 50% е намалял пътникопотокът през 2020 г. спрямо предходната, приходите от продажба на превозни документи също са спаднали, направени са и извънредни разходи във връзка с пандемията, отчитат вносителите на предложението. „Столичен автотранспорт“ е натрупал задължения към доставчици на гориво, гуми, резервни части и „Топлофикация“.

СДВР търси мъж, заподозрян за кражби в София (СНИМКИ)

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР)  търси съдействие от гражданите за установяване на местонахождението на мъж, който е заподозрян за кражби в София. Той е издирван за извършени на територията на София кражби. Сред извършените престъпления е и кражба на строителни машини. Мъжът е заснет от охранителни камери на сторителни обекти.

За 7-класниците в София и страната: Безплатни онлайн уроци за подготовка за изпитите

Безплатни видеоуроци с учител за предлага издателство Просвета за подготовка на седмокласниците за Националното външно оценяване. Инициативата „Учим онл@йн с учител“ продължава с нова серия безплатни видеоуроци от 20 април (вторник). Издателска група започва да излъчва специални уроци с учител в помощ на учениците в 7. клас, а те могат да се проследят свободно и безплатно на сайта на „Просвета“ и във фейсбук.


 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right