Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 19 април 2022 г.

МЗ за Княжевската баня: Ръководството не счита за целесъобразно да извършва скъпоструващи ремонти

Във връзка с постъпили сигнали, Столица.bg изпрати до Министерство на Здравеопазването въпроси относно съдбата на Княжевската минерална баня. Министерството е собственик на сградата, която е най- старата минерална баня в София и е паметник на културата. Въпросите изпратихме през м. януари, но отговорите получихме днес, за което благодарим.


Кметът на "Изгрев": “Кърпенето” на улици отдавна не е решение

Уличната мрежа в район “Изгрев” е силно амортизирана и се нуждае от цялостно преасфалтиране. “Кърпенето” отдавна не е решение. Това заяви кметът на района д-р Делян Георгиев. По думите на д-р Георгиев, за съжаление районната администрация не разполага със собствен бюджет, което е проблем, когато става въпрос за по-мащабни ремонти.


Столична община с нова програма за ремонт на тротоарите в града

Столична община стартира нова програма за ремонтирането на тротоарите в столицата. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Програмата ще включва освен нови настилки, и понижаване на тротоарите в града, тактилни ивици за незрящите хора, бордюри и антипаркинг елементи, където е необходимо, ремонт на изкуствени неравности. В рамките на програмата е предвидено и засаждане на дървета.


„Доживотен затвор без замяна“ за умишлено убийство в Борисовата градина

Софийски градски съд е постановил наказание „Доживотен затвор без замяна“ за обвиняем, признат за виновен в умишлено убийство. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура.


Кметът на "Средец" призова министерство на културата да се погрижи за Нотариата

В район Средец имаме най-много паметници на културата на единица площ - общо над 400. Това каза кметът на района Трайчо Трайков. Той призова министерство на културата, което е собственик на сградата на стария нотариат, да се погрижи за него.


Обявиха за защитени три вековни дървета в София

Три вековни дървета в столичната градина „Кристал“ са обявени за защитени от вицепремиера по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Дърветата са от вида яворолистен чинар и са на приблизителна възраст 100 години, съобщават от МОСВ. Височината им е около 20 метра, а обиколка в основата съответно 3,15 м, 3,3 м и 3,6 метра.


Разглеждат възможностите за „зелена“ трансформация на София

Конференция „Зелената“ трансформация на София: предизвикателства, възможности, устойчиви решения ще се проведе утре – 20 април, от 9:30 ч. в Аулата на СУ „Климент Охридски“. Инициативата е по повод Международния ден на Земята (22 април). 
 

Софийски ученици засадиха пет липи в парк Заимов

Учениците от всички 11-ти класове на Първа Английска езикова гимназия в София се включиха в акция по почистване и озеленяване на столичния район „Оборище“, съобщават от местната администрация. Въпреки суденото и влажно време младежите успяха да направят оборка на парк “Заимов” и да засадят пет липи в близост до Театър София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right