Новините в София: Най-важното за деня 19 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 август 2019 г.

Тежко остава състоянието на ранения ватман

Ватманът, които бе ранен в неделя, 18 август, при прикачване на трамвайна мотриса все още е в тежко състояние, съобщават от Пирогов.

Отвориха за автомобили "България", подобриха светофарите (ВИДЕО)

Коли отново минават по ремонтирания участък на бул. "България" от бул. "Черни връх" до кръстовището с "Акад. Ив. Гешов". Оптимизирана е работата на светофарите по трасето, съобщи в социалната мрежа кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

София търси почистващи фирми - търгът изтича на 21 август

На 21 август изтича крайният срок за подаване на оферти в търга за почистващи фирми, обявен от Столичната община. Обществената поръчка е за 436 млн. лв. с ДДС и е със срок пет години. Почистването в София е разделено на седем зони, които включват по няколко административни района. В обявения търг се търсят частни изпълнители за почти цялата територия на града.

Нужни са археолози при разширението на Околовръстното

Археолози, които да следят строителството на столичния околовръстен път от п. в. "Цариградско шосе" до п. в. "Младост“, са необходими на АПИ. Археолозите правят археологическо наблюдение на определено място по време на строителни дейности, за да не се унищожат или застрашат ценни археологически обекти, споделят от АПИ.

Полицейски инспектор от София поискал 850 лева подкуп, за да не връчи акт

Полицейски инспектор от София поискал от столичанин 850 лева, за да не му връчи акт за каране с превишена скорост. Срещу парите униформеният обещал да си затвори очите и така да осигури изтичане давността на административно-наказателната отговорност спрямо гражданина. В началото на този месец изнудваният мъж подал сигнал за случая. Служителят на полицията е задържан за 72 часа в момента, когато е получавал сумата.

Версия: Роднина убил жертвите край Негован

Напълно е възможно роднина да е убил жертвите, открити край софийското село Негован. И заради това те да не са обявени за издирване, каза пред Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя допълни,че след повторния оглед са намерени множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. За единият труп със сигурност може да се каже,че е на жена.

"Топлофикация София" ще се издължи на "Булгаргаз" до края на този месец

До края на този месец проблемът със задълженията на "Топлофикация София" към "Булгаргаз" ще бъде решен. На първо число общинското дружество е превело 7 млн. лв, а до края на август ще са изплатени и 36 млн. лв. Това обясни пред Радио "Фокус" говорителят на дружеството Елизабет Павлова.

 

Отиде си Жорж Ганчев

Една от най-колоритните личности в родния обществен и политически живот - Жорж Ганчев е починал днес. Това съобщи в социалната мрежа неговият кръщелник Стоян Бончев. Поклонението ще бъде в петък в храма "Света София".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right