Новините в София: Най-важното за деня 19 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 май 2021 г.

Вежди Рашидов е в стабилно състояние, без опасност за живота

Пострадалият при катастрофата на кръстовището на бул. България и "Гоце Делчев" Вежди Рашидов е в стабилно състояние и без опасност за живота, съобщи bTV. Днес около 14 часа той бе един от двамата пострадали мъже при инцидент на столичното кръстовище.
Бившият депутат е с гръдна травма, разкъсна рана в областта на главата и черепно-мозъчна травма. При инцидента се блъснали 3 леки автомобила, като единият е обърнат при удара. Другият пострадал мъж е само с охлузвания, на място е прегледан и не се е наложила хоспитализация.

Катастрофа с обърната кола на "България", Вежди Рашидов е пострадал (СНИМКИ)

Тежка катастрофа е станала на кръстовището на бул. България и "Гоце Делчев" в София, научи Столица.bg.
Ударили са се 3 автомобила, като при сблъсъка единият е обърнат. При инцидента е пострадал Вежди Рашидов, но е контактен. Той е с гръдна травма, наранен е сериозно в областта на главата. Откаран е в "Пирогов".

Фандъкова: В изграждането на детски градини в София ще включим и частния бизнес

Частният бизнес в София ще бъде включен в строежа на нови детски градини. Това обясни пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова. Само тази година ще бъда направени нови 16 градини, обясни Фандъкова.
"Програмата ни е много сериозна, но това, което искаме да направим и което ни позволи промяната в наредбата и закона, е привличането на бизнеса в тази задача, изграждането на детски градини на партерни и първи етажи на сгради. И без това кипи усилено строителство и бизнесът вече проявява интерес. Това ще ни помогне малко по-бързо да напреднем", каза кметът на София.

В София: Шофьор взе ключовете на друг заради каране на зиг-заг по пътя

Заради неадекватно поведение на пътя един шофьор взе ключовете на друг в София. След като преследва и спира водач, който управлява машината си на зиг-заг, Димитър Димитров чува само едно- опит за подкуп и заплахи. За случая разказват от bTV.
Началото на преследването е в района на "Южния парк". Димитър се разминава с кола, която криволичи и се удря в бордюра.
„Направи малко ПТП, като се блъсна перпендикулярно на бордюра на автобусна спирка. За щастие нямаше хора“, разказа пред камерата Димитър Димитров.
Въпреки лекото произшествие, мъжът продължава пътя си. Затова Димитър прави обратен завой, звъни на телефон 112 и тръгва по него. 10 минути по-късно автомобилът спира на светофар.

Блокираха улици в центъра на София заради жена, която искаше да се самоубие

За няколко часа днес районът около улиците "Дунав" и "Врабча" в София остана блокиран от полицията заради жена, която заплашваше, че ще се самоубие, съобщават от "Фокус". На мястото веднага са били изпратени пожарна и линейка. Сигнал за инцидента на телефон 112 са подали съседи на жената. Те са чули виковете ѝ, че иска да скочи от сграда в района.
Малко след 13 часа се разбра, че полицията, заедно с един от родителите на жената, са я разубедили да не скача от сградата.

Автобус удари 7 автомобила в София

Автобус удари 7 автомобила в София в столичния квартал "Орландовци". Пътният инцидент е станал тази сутрин , потвърдиха за bTV от СДВР.
Няма информация за сериозно пострадали хора при катастрофата. Сигналът за инцидента е получен около 10 ч. днес. Изясняват се причините за пътнотранспортното произшествие.

Моника Белучи пристига в София (СНИМКИ)

Италианската актриса Моника Белучи пристига в София, съобщи актьорът и продуцент Николай Ишков. Той беше гост в предаването „Преди обед“ по bTV.56-годишната сексбомба ще дойде в България, за да участва в лентата „Спомени“ заедно с актьорите Гай Пиърс и Лиъм Нийсън. Тримата участват в снимките на трилъра „Спомени“ на режисьора Мартин Кембъл, който стои зад филмите за Джеймс Бонд „Златното око“ и „Казино Роял“.

СДВР има нов директор

За директор на СДВР е назначен старши комисар Антон Златанов. Това става със заповед на министър Бойко Рашков от днес, информират от МВР. Новият шеф на СДВР бе представен пред състава от заместник-министър Енчо Мирчев. На срещата присъства и и.д. главният секретар на МВР гл.комисар Стоян Темелакиев.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right