Новините в София: Най-важното за деня 19 март, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 март 2020 г.

Националният щаб: Трета жертва на коронавируса у нас

Трета жертва на коронавируса у нас. Починала е 80-годишната пациентка, която беше настанена в „Пирогов” с коронавирус и инсулт. За смъртния случай съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг на Националния оперативен щаб, цитиран от Нова телевизия.

Мъж със съмнения за COVID-19 е избягал пиян от "Пирогов", полицията го е върнала

Случаят на съмнителен за коронавирус пациент, избягал от “Пирогов“ в нетрезво състояние, е потвърден. Късно снощи се появи информация, че пациент със съмнение за COVID-19, е избягал от столична болница. Твърди се, че той е на 52 години от Кюстендил. Бил е бил хванат от патрул на МВР в близост до Централна гара и върнат пак в болничното заведение, разказват от Нова телевизия.

Лаборатория Рамус: Не се изследвайте за COVID-19 без причина и индикации

PCR тестовете за коронавирус излизат за 48 часа, стотици чакат в Дружба 1 при спазване на епидемиологичните мерки Единствената частна лаборатория Рамус в София прави изследвания за коронавирус. Вече няколко дни на опашка, при спазване стриктно на всички епидемиологични мерки, хората чакат, за да си направят тест за COVID-19, видя Столица.bg.

До 29 март: Градският транспорт в София минава на лятно разписание

От 0:00 часа на 19 март до 29 март 2020 година в градския транспорт се въвежда разписание като през летните месеци. Най-натоварените линии запазват сега действащия режим на работа. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Биолози, химици и експерти в математическо моделиране от БАН ще прогнозират развитието на COVID-19

До 3 месеца се справяме с коронавируса, ако се спазва карантината, апелираха учени от БАН Биолози, химици и специалисти в математическото моделиране в биологията се присъединиха към Националния оперативен щаб срещу COVID-19 и ще работят за усилено, като дават ценни прогнози за разпространението на коварния вирус. Това бе съобщено на извънреден брифинг в Министерски съвет съвместно с Щаба и Логистичния център, оглавяван от гл. комисар Николай Николов.

Фандъкова към столичани: Не ползвайте безплатното паркиране за разходка до центъра

Кметът на София Йорданка Фандъкова отправи апел в социалната мрежа към жителите и гостите на столицата във връзка с въведените мерки заради извънредното положение.

Софийска градска прокуратура разследва убийство на мъж в Горна баня

Смърт на 59-годишен мъж от Горна баня, район Овча купел се разследва от Софийска градска прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство, но засега няма задържан, съобщиха от СДВР пред Столица.bg.

Спектакли на Софийската опера и на столични театри се излъчват онлайн

Спектакли на Софийската опера и на столични театри могат да бъдат проследени от гражданите в дигиталното пространство. Във време на извънредно положение и социална дистанция, духовната храна достига до нас чрез интернет, съобщават от Столична община.

Гранд хотел "София" ще готви за медиците в Александровска

За храната не лекарите, които денонощно с в болницата ще се погрижат шеф Жоро Иванов и шеф Таня Прaвчанова Кухнята на столичния гранд хотел "София" ще се грижи за разнообразно и витаминозно меню за медиците в Александровска болница.

Българи свалиха англичани от полет София - Лондон

Англичани са били свалени от самолета за полет София - Лондон снощи, съобщи bgonair.bg. Нашенците изразили недоволство и поискали шестимата поданици на Елизабет II да напуснат самолета заради страх от заразяване с коронавирус.

 

Няма да има наказателни лихви, ако забавим вноските по кредита

Правната комисия в Народното събрание реши, че спират да текат сроковете на всички кредити, докато сме в извънредно положение. Предложението бе направено от ВМРО. То бе прието единодушно и намери място в Закона за мерките за извънредното положение, обявено с решение на парламента на 13 март.

МО предостави защитни маски за градския транспорт на София (СНИМКИ)

Министерството на отбраната се е отзовало на искането на Столична община и е предоставило предпазни маски за работещите в градския транспорт на София, съобщи в социалната мрежа общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Той е и председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.

Полицията разкри нелегално помещение за покер в София

Нелегално помещение за покер е разкрито от полицаи в столицата, съобщават от МВР. На 17 март, около 22 часа, служители на Трето РУ предприели проверка на помещението. Там заварили 34-годишния наемател и още 13 мъже и жена, които играели покер.

Заради струпване на хора: Предлагат пропускателни пунктове в столични квартали

Софийска районна прокуратура предприе незабавни мерки и действия за спазване на законността. Те идват след появила се информация за струпване и движение на групи от хора (повече от двама възрастни) в квартали на столицата, населени с лица от различна етническа принадлежност.

Към 19 ч. броят на заразените нарасна до 107

Две нови положителни проби са констатирани след последния брифинг в 17 ч. на оперативния щаб, съобщи генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски пред Нова ТВ.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right