Новините в София: Най-важното за деня 19 ноември, 2019 г.

София трафик

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 ноември 2019 г.

Тази есен: 143 училища и детски градини се включиха в кампанията „Моето зелено училище“/“Моята зелена детска градина“

Подрастващите от 143 детски градини и училища се включиха в кампания на Столична община „Моето зелено училище“/ „Моята зелена детска градина“  тази есен. Те получиха 745  различни широколистни и иглолистни фиданки,  3 352 храсти , 19 560 многогодишни цветя , 2 394 бр. сезонни цветя  и 2 818 луковици на лалета, нарциси, зюмбюли, които засадиха в дворовете на учебните заведения.

Само за два уикенда: "Новата гора на София" порасна с още 25 декара

Само за двата уикенда от есенната залесителната кампания „Новата гора на София“  е пораснала с нови 25 декара. През този уикенд се включиха  над 430 доброволци , които засадиха 16 декара от гората .

 Близо месец се издирва шофьорът, който блъсна и уби велосипедист до стадион "Локомотив"

Близо месец продължава издирването на шофьорът, който блъсна и уби велосипедист на кръстовището при стадион "Локомотив" в столицата, търсят се и очевидци, съобщават от БТА. Единственото, което до момента се знае,  и то само от коментари на хора в социалната мрежа е, че мъжът е блъснат от черен джип.

 Лекари твърдят, че не е имало разкарване между болниците на починалото 3-годишно дете

Не  е имало забавяне, нито разтакаване между болници. Това каза пред камерите на Нова телевизия д-р Димитър Русинов - директор на СБАЛДБ „Проф. Иван Митев" в коментар за смъртта на 3-годишното момченце от София.

Безплатно тестване за хепатит С до края на годината в "Иван Рилски"

До края на 2019 година, в работни дни, между 8:00 и 14:00 часа, всеки ще може да се изследва безплатно за хепатит С в централната лаборатория на болница "Иван Рилски". Не трябва предварително записване.

"Топлофикация София" ще обяснява пред СОС подробности по отоплителния сезон

Ръководството на "Топлофикация София" ще бъде изслушано от СОС за това как е осигурен новият отоплителен сезон. И естествено какви са плановете за бъдещо развитие, тъй като СОС е принципал на дружествата от общинската икономика. Това обясни пред журналисти новоизбраният председател на постоянната Комисия по икономика и собственост в СОС Николай Стойнев във връзка с оставката на директора на „Топлофикация-София“ инж. Кремен Георгиев, съобщи "Фокус". 

 Очаквано- избраха Борислав Иванов от "Атака" за зам.-председател на СОС

Борислав Иванов от "Атака" бе избран за заместник- председател на Столичния общински съвет, както вчера прогнозира Столица.bg. Иванов е от групата на "Патриоти за София". Както Столица.bg писа миналата седмица в групата е бил поканен и Волен Сидеров. Той обаче е предпочел да остане независим общински съветник, за да има свобода при предложението си. Заедно с Борис Бонев от Спаси София двамата остават независими.

Без ток от три месеца живее семейство със 7 деца

Семейство със 7 деца живее от три месеца без ток. Освен това родителите могат и да загубят децата си заради страшната мизерия в дома, който обитават. За случая разказва Нова телевизия.   

Ето новите председатели на комисии в Столичния общински съвет

Избор на ръководства и попълване на поименния състав на постоянните комисии на Столичния общински съвет бе една от точките в днешното заседание на градския парламент. Друга точка имаше за избор на работна група за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Столичния общински съвет.  Двете точки бяха оповестени пред общинските съветници с доклади на председателя Елен Герджиков

Аутопсията установи: 3-годишното детенце от София е починало от пневмония

3-годишното момченце от София е починало от двустранна хеморагична пневмония. Това показват резултатите от аутопсията на детето, съобщи bTV, позовавайки се на два независими източника.   Пред камерите родителите на отишлия си без време Александър казаха, че повече от два часа лекарите на педиатричната болница отказват лечение на момченцето, след като търсят помощ в три столични лечебни заведения.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right