Новините в София: Най-важното за деня 19 септември, 2019 г.

Задръстване

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 септември 2019 г.

В 5 от 8 софийски училища се измерени по-високи нива на азотен диоксид

Изследване, направено през пролетта, показва, че в някои столични училища въздухът в класните стаи е с по-висока концентрация на азотен диоксид и фини прахови частици. Това показва европейско проучване за качеството на въздуха в учебните заведения на европейски градове.

Апелативният съд освободи предсрочно Полфрийман от Софийския затвор

Излежаващият 20-годишна присъда в Софийския затвор Джок Полфрийман бе освободен предсрочно. Това е решил Софийският апелативен съд (САС). Австралиецът бе осъден за убийството с нож на студента Андрей Монов. Съдът е предценил, че са налице законови основания за предсрочно условно освобождаване.

Вдигат заплати на лекари и медицински специалисти в Първа градска

Заплатите на лекари, медицински специалисти и работещи в Първа градска болница ще бъдат вдигнати от следващия месец. Това съобщи директорът на общинската болница проф. д-р Цветомир Димитров пред журналисти и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Трансплантация на черен дроб във ВМА връща към живот млад мъж

Първа интервенция в операционните зали на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, които бяха изцяло обновени, съгласно най-високите стандарти, специалистите от Военномедицинската академия (ВМА) извършиха чернодробна трансплантация. Реципиентът е 36-годишен мъж в крайна фаза на чернодробно заболяване, а донорът – мъж на 43 години. 

Красота и скандали се вихрят в "Седмицата на модата" в София (СНИМКИ)

"Седмицата на модата" в София, която ще завърши утре, преминава в интересни дефилета и ... скандали.  Почитателите на модните тенденции в облеклото имат възможност да видят най-новите модели на родни и чужди дизайнери. Интересно е, че те са предназначени не само за манекенските фигури, но и за тези на пищните дами.

Арх. Борислав Игнатов пред Столица.bg: Презастрояването в София води до лоша среда, хаотичен трафик и стрес

Животът не може да преминава в чакане и всички ниe гражданите имаме право на добър и съвременен град. Аз не се плаша от трудни битки. Решен съм да стигна докрай и да се боря за победа. Просто на 27-и октомври трябва да излезем и да гласуваме по убеждение. Защото гласът ни има власт!, казва кандидатът за кмет на "Демократична България".

55 млн. лв. е инвестирала Столична община в здравеопазването за 4 години (СНИМКИ/ВИДЕО)
Столична община е инвестирала 55 млн. лв. в общинското здравеопазване през последните 4 години. Ремонтирани са почти всички лечебни заведения като болници, ДКЦ-та и специализирани болници. От затъващи в дългове, преди 4 години, общинските лечебни заведения днес няма помен. Те бяха стабилизирани, ремонтирани, модернизирани и оборудвани с нова апаратура, за да се лекуват столичани качествено и навременно. Това показва равносметката за общинското здравеопазване. 

Световноизвестен инвазивен кардиолог влиза в екипа на Йорданка Фандъкова (ВИДЕО)

Трябва да работим в консенсус за здравето на хората и това наистина е нашата мисия. Всички ние като лекари правим всичко за нашите пациенти, но когато имаме и подкрепата на институциите тогава се получава по ефикансно. Това каза  световноизвестният инвазивен кардиолог проф. д-р Иво Петров пред журналисти в Първа градска болница.

Автобус удари паркирани коли на площада в "Драгалевци" (СНИМКИ)

Автобус е ударил няколко паркирани коли на площада на квартал "Драгалевци", съобщиха хора в социалната мрежа.   Според коментарите в интернет рейсът се спускал от пътя за лифта. Настилката отдолу е мокра от падналия дъжд. Автобусът се подхлъзнал и на завоя нацелил паркираните коли. 

Маскирани бандити задигат скъпи коли пред хотел в "Драгалевци" (СНИМКИ)

Маскирани бандити са задигнали луксозни коли от паркинг на хотел в "Драгалевци". Охранителните камери са заснели наглите кражби. Това разказа пред Нова телевизия собственикът на хотела Кристиян Петров.   Човекът обяснява, че иде реч за две доста ловки и нагли кражби на 5 и 18 септември. Апашите са едни и същи и двата пъти. Те са били с маски. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right