Новините в София: Най-важното за деня 19 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 септември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 септември 2022 г.

Започна ремонт на градинката пред КАТ в София (СНИМКИ)

Очакваният ремонт на градинката пред КАТ - парк "Тинтява" започна. Това съобщи кметът на район Изгрев д-р Делян Георгиев. Районната администрация предвижда мащабни ремонтни дейности в най-посещавания вътрешноквартален парк, отбелязва той. Предстои реновиране на всички алеи, изграждане на чисто ново парково осветление, подмяна на пейките и поставяне на маси за настолни игри и тенис.

Спецакция срещу купения вот в столичния кв. "Христо Ботев"

Екипи на жандармерията, НАП и БАБХ провеждат съвместна специализирана акция в столичния квартал "Христо Ботев", съобщи Нова телевизия.  От МВР потвърдиха за операцията. Спецакцията е срещу купения вот на територията на София.

Инж. Джоргов: Строителните дейности по тунела към "Люлин" вървят в срок

Ремонтът на тунела към столичният квартал "Люлин" вървят по план, строителните дейности се изпълняват в срок. Това заяви пред Радио София инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на столицата по направление Обществено строителство. Работи се по тунелната облицовка и осветлението, изгражда се ново траймвайно трасе с нова контактна мрежа, вече се полагат релси. Заложеният срок за ремонтът е края на февруари 2023 г.- малко повече от половин година. Очаква се трамвайното движение да бъде възстановено по-рано, преди Нова година, каза инж. Джоргов. Автомобилното движение ще бъде пуснато по вече отремонтираната част на тунела.

Жена е пострадала при катастрофа на кола и трамвай на "К. Величков"

Жена е леко пострадала при сблъсъка на лек автомобил и трамвай. ИНцидентът е станал пред 20 минути на столичния буле. "Константин Величков", където трамваи и автобуси ползват споделено трасе. Катастрофата е на пресечката с ул. "Д-р Калинков" в  посока бул. "Т. Александров", съобщиха очевидци във фейсбук групата "Катастрофи в София. Шената е управлявала леката кола. На мястото има линейка и полиция.

Детска градина в район „Искър“ се разрасна с нови 4 групи

"Построяването на новия корпус на детската градина и обновяването на стария е резултат от съвместна успешна дейност между Столична община, район „Искър“ и екипа на детското заведение. Продължава работата по изпълнение на Програмата за строителство на детски градини и ясли в София, по която в момента се изпълняват 30 сгради." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на празник в детската градина по повод нейното откриване. "Предвижда се до края на годината да бъдат завършени 11 от детските градини, които се изпълняват" – посочи също кметът Фандъкова.

Десислава Билева: Близо 100 са облагородените междублокови пространства в София

"Близо 100 са облагородените междублокови пространства в София", каза зам.-кметът Десислава Билева при проверка на изпълнените дейности в зоната пред блок № 378 в район „Красна поляна“. В зона, която е била идентифицирана като замърсяваща с прах, са изградени места за паркиране с бетонови блокчета и хумус и е оформен зелен пояс, които ще бъде залесен с храстова растителност и дървета. Днес бяха засадени 10 дървета от вида явор.

Подмениха старите антипаркинг колчета в централните части на София

Старите антипаркинг колчета в централните части на града бяха подменени с нови, похвали се председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев. "Продължаваме с подобряването на градската среда. Постепенно заменяме старите колчета в централните части на града със съвременни технологични решения", съобщи той във Фейсбук.

Топлофикация София ще коригира сметките на над 200 000 клиенти и ще възстанови над 3 млн. лв.

Топлофикация София започна преизчисляване на сметките и на 201 222 клиенти ще бъдат възстановени 3 025 000 лв. Това е разликата между намаленото от 20 на 9% ДДС върху дължимите суми от изравнителните сметки. Средно се пада по около 15 лв. на абонат, съобщи 24 часа. От днес клиентите на общинското дружество могат да проверят каква корекция на изравнителната му сметка е направена заради промененото от 20 на 9% ДДС. Коригириани ще бъдат само изравнителните сметки, издадени след 9 юли. Остават непроменени сроковете за плащане - 45 дни за битовите потребители.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right