Новините в София: Най-важното за деня 19 януари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 януари 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 19 януари 2022 г.

Собственици на апартаменти в квартал „Гоце Делчев” плащат за промишлен ток от близо трийсет години

Собствениците на апартаменти в жилищен блок в столичния квартал „Гоце Делчев” плащат за промишлен ток от близо трийсет години, съобщи Нова телевизия. Блокът няма акт 16, но се обитава от хора и се захранва с промишлен ток. Семействата имат контролни електромери, с които уравняват общата консумация на киловати, а захранването на блока става от трафопост, който се намира в частен терен. 

Поредицата „5 минути София-кварталите“ представи историята на Захарна фабрика

Поредицата „5 минути София“ се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична община. Всеки понеделник в продължение на шест седмици ще бъде представян епизод в официалните канали на поредицата в социалните мрежи – Vbox7, YouTube, Facebook. Първият епизод, представящ квартал Бояна, вече беше представен. На поредицата партнират и Регионален исторически музей – София и Българска национална филмотека.

За какво служи Жълтата кула зад Военния клуб в София?

За множество столичани жълтата осмоъгълна кула в „Офицерската" градинка зад Военния клуб в София е с неизвестно предназначение. Това обаче е основната астрономическа точка на държавната триангулация на България. Тук минава „Българският меридиан" - 23 градуса и 33 минути източна дължина по Гринуич. Кулата е построена през 1920г. от географския институт на Министерство на войната на Царство България като геодезическа обсерватория. В момента сградата е заключена, неизползваема и оставена да се разрушава.

Столичанка се засрами и възмути от българския павилон на Експо в Дубай (СНИМКИ)

Как изглежда българския павилион на световното изложение в Дубай и изпълнява ли целта си да привлече туристи и инвестиции в София и България? На този въпрос отговор дава софиянката Галина Бел, основател на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне, с интерес, посетила павилиона в Дубай.

Предлагат по-затегнат контрол за контактните с COVID в София

По-затегнат контрол в приемните за пациенти с Covid в София, предлага областната управа. Това ще се направи с цел да се хванат контактните и тези със скрита заболеваемост, събщи bTV. Обмисля се и по-затегнат контрол при личните лекари. Според областния управител на София, Иван Кючуков, когато идвате с роднина, влизате в приемната с болен и го оставяте, защото е заразен, но и вие сте контактно лице.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right