Новините в София: Най-важното за деня 19 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 юли 2021 г.

Снимка: Фейсбук

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 юли 2021 г.

Пак опашки за пристигащи на летище "София", електронни гишета от 3 август

Продължават опашките на пристигащите на летище София, съобщи bTV. Там все още не работят електронните гишета. ПРистигащи споделиха, че не ги ползват, защото виждат, че хората там имат затруднения. Поради липса на електронни гишета на Граничен контрол се струпват много хора и се чака дълго, особено когато се събират пътници от 4 полета.

Столичен инспекторат лъсна пейките на Ларгото в центъра на София (СНИМКИ)

Почернелите и мърляви каменни пейки на Ларгото в центъра на София от събота блестят от чистота и са снежнобели. След сигнали в социалната мрежа, от Столичен инспекторат не губиха време и в събота мощна бригада изчисти пеките и възвърнаха първоначалния ми приветлив вид. От вчера вместо черно-опушени те са бели и позволяват на хората да сядат по тях. Със пароструйка и специални препарати, които да не наранят и разрушат повърхността, цялата градска мебел е изчистена. От Столичен инспекторат са избрали събота, когато в центъра има по-малко хора.

Трима свалени и глобени за неносене на маски в градския транспорт в София

Само за час трима пътници бяха свалени и глобени от градския транспорт в софия за неносене на маски. Въпреки разхлабването на мерките срещу разпространението на COVID-19, в столичния градски транспорт маските продължават да бъдат задължителни. Масови проверки за спазване на мерките по време на епидемичната обстановка бяха извършени днес от служители на ЦГМ и Столична РЗИ. Единият от пътниците категорично отказа да си даде личната карта на представители на РЗИ.Той бе свален от автобуса и след като разбра, че ще го отведат в полицейското управление си даде документите. "Вие ни рекетирате, няма да плащам", възмущаваше се мъжът от ромски произход. Той бе откаран в РУ на МВР.

Правят частични ремонти по 10 улици в район "Триадица"

В "Триадица" ще се направят частични ремонти на 10 улици. За това съобщава районният кмет Димитър Божилов в седмичния си отчет, публикуван в социалната мрежа. Вече са определени улиците, които са в окаяно състояние и това лято предстоят ремонти.

Моторист падна в дере и загина в община Етрополе

Моторист е загинал при катастрофа в дере в района на с. Лъга. Сигналът за инцидента е постъпил около 20.55 часа на 18 юли в РУ-Етрополе.   На място е установено, че мотоциклет „Ямаха“ се е ударил в метален парапет на мост вдясно от пътното платно и е паднал в коритото на дерето. Вследствие на удара е загинал водачът.  

Кръстовището пред "Пирогов" отново блокирано от протеста на медиците

Кръстовището при столичните булеварди "Цар Борис III" и "Пенчо Славейков" пред "Пирогов" бе отново блокирано от протеста на медиците от спешната болница, съобщават от Нова телевизия. Поводът за недоволството в бяло- отстраняването на проф. Асен Балтов. Лекарите настояват за оставките на директора на НЗОК и на министъра на здравеопазването, както и за и създаване на клинична пътека за лекуване на „пост-COVID-синдром”.

Огромна тапа на ключови трасета в София блокира движението

Огромна тапа в София отново създава проблеми на шофьорите. Задръстването е на пътния възел между Ботевградско шосе, Северната скоростна тангента и изхода към Околовръстния път в посока магистрала "Тракия", информират от Нова телевизия. Има десетки коли и камиони. Причината за гигантската колона е ремонт.

Проф. Ива Христова: "Делта" вариантът на COVID-19 ще доминира у нас до месец

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова даде пред БНТ своята прогноза за разпространението на "Делта" варианта на COVID-19  у нас. Според нея ситуацията в страната още е спокойна. Но до месец- месец и половина нещата ще се обърнат. И "Делта" вариантът ще доминира.    "У нас все още не доминира "Делта" вариантът. При насочени изследвания, които прави Националният център, в болници от София, които имат такъв PCR, който насочва към евентуален вариант, именно при такива случаи се оказва до 1/3 от случаите на "Делта" вариант. Само че това не е извадка на цялата страна", уточни проф. Христова пред камерите на БНТ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right