Новините в София: Най-важното за деня 19 юни, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 юни, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 юни 2020 г.

Доброволци почистват Дебърската градина в София

В началото на лятото и след домашния застой заради коронавируса група млади хора от столицата се обединиха в каузата да почистят и облагородят Дебърската градина в центъра на София. Доброволците от HoodTransformers и Чиста София, заедно с представители на арменската общност се обединяват тази събота, 20 юни, от 10.00 ч. в градината в близост до площад “Възраждане” в столицата.

Деца с ментални увреждания откриха своята сладка "Малката къщичка" в Орландовци (СНИМКИ/ВИДЕО)

Спортният център за работа с деца с ментални увреждания вече има ново придобивка. Днес там бе открита кокетна, сладка "Малка къщичка". Това е сладкарницата, в която децата ще правят сладкиши, ще готвят и ще напредват в своето развитие, ще се учат да са самостоятелни и със сигурност ще се подобри качеството им на живот. "Малката къщичка" в столичния квартал "Орландовци", район "Сердика" се оказа огромен палат, препълнен с любов, внимание, надежда и бъдеще за децата. Дворът на читалище "Райна Княгиня", където се намира Центъра се усещаше голямото вълнение и емоция на децата още преди официалната част. За празника пристигна и кметът на София Йорданка Фандъкова, а децата й се радваха и я прегръщаха.

Пристигна и последният травмай, които ще се движат по петицата

И последният от 13-те нови трамвай, които ще се движат по линията на петицата от Княжево до Съдебна плата вече е в София. Мотрисата снощи пристигна в столицата. Временно новите екологични первозни средства се движат по линия на трамвай 18, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа. Всички обаче ще бъдат пуснати по трасето на "Цар Борис III" след като се направи ремонт на релсовия път. Изпълнител на трасето трябваше да бъде Джи Пи груп, но те се отказаха, а след това бе направен и нов проект за ремонта.

Столична община осигури още 30 нови климатизирани и нископодови тролейбуса

Още 30 нови тролейбуса ще има в градския транспорт в София. Столична община преведе днес 14 млн. лв. аванс по договор за доставка на превозните средства, които са съчленени тролейбуса.  Те ще пристигнат в София през следващата година и ще обновят парка на Столичен елекротранспорт. Договорът, сключен на 5 май т.г. между "Столичен електротранспорт" и чешката компания "Шкода Електрик" е на обща стойност 37, 3 млн. лв., а цената на един тролейбус възлиза на 1, 24 млн. лв.

Ограничават движението около Националния стадион заради мач

Въвежда се специална организация на движението за провеждане на футболната среща на 20.06.2020 г. на Национален стадион „Васил Левски”. От 13.00 до 18.30 часа на 20.06.2020г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на:

Премахват незаконно заустване на канализацията в Ловния парк

Издадена е заповед на д-р Делян Георгиев, кмет на район „Изгрев“ за отстраняване на незаконно заустване на канализацията на ресторант в река Новачица в Ловния парк, съобщават от администрацията на района. От кметството очакват незабавни действия от страна на заведението и отстраняване на проблема.

"София Моно 2020" посреща феновете на театъра в парка на Военна академия

Феновете на театъра в столицата отново могат да се насладят на шедьоври и то под открито небе. До края на месеца могат да отидат в парка на Военната академия “Г. С. Раковски” на 10-то юбилейно издание на фестивала "София моно".

21 километра речни корита вече са почистени в София

Около 21 километра речни корита по общо десетте големи реки в София са изчистени. За годината от Столична община са заложили и е осигурено финансирането за 45 километра. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова днес провери участъка по река Владайска в "Красна поляна". 

Сестра от Националната Хематология е с COVID-19, спират приема на пациенти за ден

Медицинска сестра от Клиниката по хематология на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ) е с положителна проба за коронавирус. Заради това болничното заведение спира да приема пациенти днес. Жената е без симптоми и е карантинирана в дома си.


Спор между съседи в "Овча купел" заради бездомни кучета

Буквално на два лагера са се разделили хората от столичния квартал "Овча купел" и то заради бездомни кучета. Едните живущи в блок казват, че животните са агресивни и нападат хора. Според други съседи обаче, четириногите са безобидни и дори имали ваксини.

Нови 30 за София с COVID-19 за денонощие, още 61 за страната са излекувани

За изминалите 24 часа са изследвани за коронавирус 2104 проби, от тях 132 са дали положителен резултат. Това сочат данните на Националната информационна система. Разпределението по области е: Благоевград - 4; Бургас - 1; Варна - 1; Велико Търново - 1; Видин - 7; Добрич - 1; Кърджали - 2; Кюстендил - 11; Пазарджик - 17; Плевен - 5; Пловдив - 8; Разград - 1; Сливен - 9; Смолян - 5; София област - 26; София град - 30; Стара Загора - 1; Шумен - 1; Ямбол – 1.   Общият брой на потвърдените в България случаи на COVID-19 е 3674. От тях активни са 1543 случая. Излекуваните лица са 1941, като 61 от тях са регистрирани през последното денонощие.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right