Новините в София: Най-важното за деня 2 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 април 2020 г.

176 машини са чистили снега в София

 В София във връзка с валежите от сняг тази нощ са извършени обработки на всички улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, общински пътища, мостове, основни улици в кварталите, стръмни участъци, както и на Южната дъга на Околовръстен път. Това съобщиха от Столична община.

Образователният министър предлага нови дати за матури и външно оценяване

Имаме готовност за 9 дни да приключим годината за абитуриентите и да издадем дипломи, коментира Красимир Вълчев Изпитите за външното оценяване за IV и VII клас ще бъдат изместени през юни. Това обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на брифинг тази сутрин.

Информационна платформа за COVID-19 създадоха лекари от „Пирогов“

Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шиманов от "Пирогов" създадоха специална информационна платформа за COVID-19. Тя е насочена към всички - в нея бързо и безплатно могат да се проверят симптомите за коронавирус, съобщават от bTV.

В Костинброд има четири потвърдени случая на заразени с коронавирус

Има четири потвърдени случая на заразени с COVID-19 в Костинброд, Софийска област, по данни на РЗИ-СО. Това съобщи областният управител на Софийска област Илиан Тодоров, цитиран от DarikNews. Лицата са хоспитализирани.

Фандъкова: Готов е първият пакет от мерки за помощ на малкия и среден бизнес в София

Готов е първият пакет от мерки на Столичната община, с които да бъде подпомогнат малкият и среден бизнес в столицата, който е най-силно засегнат от ограниченията в борбата с коронавируса. Това каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Кметството в Казичене определи реда за Великденските празници

На всички служби ще има полиция и инспектори, за да следят за мерките. Ако бъдат нарушени, храмът може да бъде поставен под карантина, предупреждава Григор Григоров

COVID-19 забавя отварянето на Нуаtt и Grаnd Ноtеl Міllеnnіum в столицата

След основен ремонт затворен остава и емблематичният за София хотел "Родина" Епидемията от коронвирус отлага отварнето на два от най-големите и луксозни хотела в София. Нуаtt и Grаnd Ноtеl Міllеnnіum да могат да приемат първите си гости тaзи пpoлeт зapaди eпидeмиятa, съобщи money.bg. Това показва  aнaлиз нa  ĸoнcyлтaнтcĸaтa ĸoмпaния зa бизнec имoти Сuѕhmаn & Wаkеfіеld Fоrtоn.

Заради пандемията: Директорите на училища в София да забранят достъпа до дворовете

Писмо от Столичния инспекторат е изпратено до Дирекция "Образование" да се разпореди на всички директори на училища в столицата да забранят достъпа до дворовете на сградите. Мярката се прави във връзка с въведеното извънредно положение и действията свързани с предотвратяване на разпространението на коронавируса.

Нови 8 заразени с COVID-19 в София, 457 е общият брой за страната

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25. Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби.

Още двама депутати с COVID-19, остават под домашна карантина

Още двама депутати са с положителни проби за COVID-19 Още двама народни представители с коронавирус, съобщи Нова телевизия. Това са председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и съпартийката й от Пазарджик Даниела Малешкова. положителните резултати са от тестовете, които вчера направиха всичи народни избраници след като се разбра, че д-р Хасан Адемов от ДПС е заразен.

Десетки сигнали до Столица.bg: Останах без работа, имам две момичета и само ориз и олио

Десетки сигнали за помощ и подкрепа потърсиха днес столичани от Столица.bg. Всеки един бе разтърсващ и тъжен, защото касаеше живота на цели семейства, деца и възрастни.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right