Новините в София: Най-важното за деня 2 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2  април 2021 г.

Столичен инспекторат установи 1390 нерегламентирано разпространени агитационни материали

Предизборната кампания в София приключва с 1390 броя нерегламентирано разпространени агитационни материали, съобщи Столичен инспекторат. Най-често срещаните нарушения са поставени предизборни плакати по контейнери за битови отпадъци, спирки на масов градски транспорт, ел. табла и касети, ел. стълбове, светофарни уредби, дървета, по улични и тротоарни настилки. Инспекторите установили разлепване на  агитационни материали под формата на стикери върху изображенията на конкурентни участници в предизборната кампания, поставени на билбордове.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 5-9 април

 ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.   Компанията всекидневно извършва дейности,   свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла,   подмяна на електромери,   ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение,   присъединяване на клиенти,   кастрене,   профилактика на трафопостове и други.   Успешната реализация на тези мерки налага да бъдат извършени следните планирани прекъсвания на електрозахранването за периода 05 април – 09 април  2021 г.

В София за вота: Осигуряват специализиран транспорт за незрящи и трудно подвижни

В деня на парламентарните избори за столичаните с нарушено зрение или с трудности в придвижването да бъде осигурен специализиран транспорт. Това гласи заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Монитор". Цели се и хората със затруднения  да имат възможността да упражнят правото си на глас.    Желаещите да се възползват от услугата може да направят заявка на безплатния телефон 080020720 от 7 часа до 20.30 часа в събота, а в самия ден на вота от 7 до 19,30 часа.

Заради строеж в София: Пет бетоновоза блокират улица и спирка на градския транспорт

Пет бетоновоза се подреждат и затварят не само улица, но и спирка на градския транспорт в София. Обслужват строеж на кооперация и с часове стоят с работещи двигатели. Това се случва на улица "Охридско езеро" в жк. "Сердика", сигнализираха столичани. 

"Зелен коридор" за ваксиниране във ВМА до неделя включително

"Зеленият коридор" за ваксиниране срещу коронавируса във ВМА ще бъде отворен до 4 април, включително. Това съобщиха от Здравното министерство. Ще се ползва препарата на „АстраЗенека“.   Всички желаещи, които нямат записани часове в Националната здравно-информационна система, могат да се имунизират във ваксинационния център на ВМА от 8 до 18 ч. в работни дни и от 9 до 17 ч. в почивните дни.

Получаваме 1 259 728 допълнителни дози ваксини срещу COVID-19

Страната ни ще получи  1 259 728 допълнителни дози ваксини срещу коронавируса през следващите месеци. За това съобщи в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов, цитиран от bTV. "1 259 728 дози ваксини на „Бионтех“/“Пфайзер“ допълнително ще получи България от ЕС през следващите три месеца. Това ще стане възможно, след като 19 страни-членки се съгласиха да помогнат чрез механизъм за солидарност на България, Хърватия, Естония, Латвия и Словакия.


 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right