Новините в София: Най-важното за деня 2 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня  2 август 2021 г.

Снимка: Ara ShotZ

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 август 2021 г.

Пожар затвори пътя между Големо и Мало Бучино

Голям горски пожар вилнее в Перник. Горят над 300 декара площ между пернишките квартали "Тева" и "Мошино" и селата Люлин и Големо Бучино. Засега няма опасност за къщи и хора, съобщи пред bTV директорът на ГДПБЗН Николай Николов. Заради пожара временно е затворен пътят между Големо Бучино и намиращото се в Софийска област Малко Бучино. Полиция отклонява автомобилите при Голямо Бучино.

Софийската дирекция АПП спаси щъркел, блъснат от кола (СНИМКИ)

Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община спасиха щъркел. Това е поредното животно, на което помагат от АПП.  Щъркелът е пострадал при катастрофа, след като е ударен от лек автомобил, съобщи пред Столица.bg директорът Красимир Димитров. Птицата е била намерена в безпомощно състояние край Драговищица, община Костинброд. Сигналът е подаден от местната пожарна, след като щъркелът е бил в безпомощно състояние насред пътното платно. 

Олимпийският финалист Йосиф Миладинов кацна в София: Имам още работа, за да стигна до големия елит (СНИМКИ)

Първо искам да си почина, толкова дълго, че да ми липсва басейна. Това каза при пристигането си на летище София олимпийският финалист в плуването Йосиф Миладинов. Той бе посрещнат емоционално на столичното летище, след като след 33 години зарадва българското плуване с финал на Олимпиадата в Токио на 100 м бътерфлай. С усмивка 19-годишният пловдивчанин призна, че не е успял да постигне това, което иска. "Това са ми първите олимпийски игри. За жалост, не успях да направя това, което искам, но невинаги може да съм на върха. След като почина имам амбицията отново да направя силни стартове. В Токио исках да си подобря личното постижение, но не съм отчаян, просто не съм доволен.

Мотористка е в Окръжна болница след катастрофа с кола на ул. Йерусалим

Мотористка е леки травми и е откарана в Окръжна болница след катастрофа на ул. Йерусалим в столичния Младост. Инцидентът е станал преди час при бл. 40 на пешеходна пътека. Падналата от мотора жена е лежала неподвижно на пътното платно, но бързо и еоказана първа помощ, разказаха пред Столица.bg очевидци на катастрофата. По първоначална информация мотористката е с контузия на рамото.

Спаси София организира протест за спасяване на Централни хали

Градските активисти от Спаси София организират протест за спасяване на автентичния вид на емблематичните Централни хали. Недоволството ще е в сряда, 4 август т. г., сряда от 18:30 часа. Целта е столичани да изрязат несъгласието си за превръщането на Халите в супермаркет Кауфлант като се направи жива верига около сградата и да се покаже общественото несъгласие с намерението за превръщането ѝ в голям и безличен супермаркет.

За последните три дни: Около 70 мигранти са заловени в София и села в Софийско

Нелегалните мигранти, които напоследък са залавяни около София, са основно от Афганистан. Натискът през последните седмици е увеличен, заявиха от полицията, цитирани от БНР.    Само за последните три дни мигрантите, заловени в столицата и селата около София, са около 70. Това най-често са млади мъже от Афганистан, които бягат заради промяната на обстановката в държавата. Освен афганистанци, се залавят сирийци и иракчани.

В "Студентски град": Обиски заради група за пране на пари и измами от Израел

Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че участници в престъпното сдружение привличали хора от различни континенти да инвестират в просперираща онлайн инвестиционна платформа. Парите обаче били превеждани от тях по смети на финансови мулета на групата.

4 часа оперират в "Пирогов" дете от Самоков, нападнато от питбул

10-годишно дете бе нападнато от питбул в събота в Самоков. Кучето е нанесло сериозни травми на ръката на малкия, съобщават от Нова телевизия. Вуйчото на момчето успява да го изтръгне от захапката на кучето, чупейки собствената си ръка. Вчера, неделя, детето претърпява 4-часова операция в „Пирогов”. Собственикът на кучето е задържан за 72 часа. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right