Новините в София:Най-важното за деня 2 май , 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 май 2019 г.

Плъх атакува Министерски съвет по време на важна среща

Неочакван посетител се опита да нахлуе в Министерски съвет тази сутрин. Става дума за огромен плъх, който пробва да влезе в сградата по време на срещата между премиерите Бойко Борисов и Маркус Зьодер, съобщи news.bg. Наглият нарушител се покатери на вратата на централния вход, където заседават министрите и се посрещат чужди делегации.

Кола излетя от платното и падна в дере на "Симеоновско шосе"

Кола излетя от платното и падна по таван в дере до булевард "Симеоновско шосе", съобщават очевидци, цитирани от bTV. Само по чудо няма пострадали. Шофьорът дори сам е излязъл от автомобила и се е качил на тротоара.

Папата затваря заведения и прозорци на граждани

МВР, Министерство на отбраната и службите за сигурност са повишили до крайна степен всички мерки за терористична опасност заради визитата на папа Франциск в София. Собственици на заведения в районите на мероприятието са били посещавани от службите и им е обяснявано, че трябва да затворят обектите си докато Папата е в София. Над събитията ще лети хеликоптер, а по покривите на кооперациите ще има снайперисти. По информация на Столица.bg те ще са от СОБТ.

С 3 месеца закъснение Западен парк ще е обновен през септември (СНИМКИ)

Реконструкцията на столичния Западен парк ще завърши през септември. Това заявиха пред журналисти представители на изпълнителя "Галчев инженеринг". На проверка в парка днес бе зам.-кметът по екология Йоана Христова. Тя инспектира как вървят строителните дейности. Закъснението на ремонта е с около 3 месеца. Причината е, че 180 дни не е било възможно там да се работи заради лошо време. Тези дни са признати от строителния надзор на обекта - общинското дружество Софинвест.

Жена загина при пожар в "Надежда"

Жена е загинала при пожар в жилището и в квартал "Надежда". Инцидентът е станал тази сутрин. На място веднага са изпратени екипи на пожарната. Пожарът е бил потушен бързо, съобщават от пресцентъра на МВР.

В "Подуяне" не могат да изгонят колите от тротоарите

Хората, които живеят на улица "Витиня" в столичния район "Подуяне", отдавна са превърнали пътното платно в тротоар. Защото там, където трябва да вървят те, от години е паркинг за много автомобили, сигнализират живеещите в блок 21 на същата улица в социалната мрежа. Те са пуснали и снимка в интернет, с която илюстрират ситуацията.

Момиче скочи от висок етаж в „Карпузица“

Момиче е скочило преди минути от висок етаж на блок в кв. „Карпузица“. За инцидента потвърдиха от МВР пред Столица.bg. На място веднага е изпратена полиция и линейка. Момичето е откарано в болница, като все още не ясно какво е нейното състояние. 

Червеният Апартамент отвори врати в София (СНИМКИ и ВИДЕО)

В София днес отвори врати Червеният Апартамент. Той не е музей, а изложба без срок. В него всеки ще може да се докосне до живота на семейство Петрови в комунистическа България през 80-те, съобщава Свободна Европа. Посетителите ще могат да видят стари уреди от 80-те като телевизор София 85, автентични мебели и посуда и дори бутилка кока кола от 85-та. Семейство Петрови са измислено семейство което е показано как живее в това жилище. Гостите ще имат възможност да чуят музика от грамофон или радио да чуят автентични истории от социализма. Те могат да седната в хола на семейство Петрови да прочетат книга да изпият едно кафе от 80-те или да хапнат автентичен шоколадов бонбон.

Автомобил се запали на Околовръстното

Автомобил изгоря на Околовръстното шосе на столицата, съобщават граждани в социалната мрежа. Предницата на колата е тотално унищожена както и предното стъкло. Пътувалите във возилото са без наранявания.

Паяците няма да почиват в събота и неделя, ще бъдат безкомпромисни

Шофьорите в София да внимават къде паркират през почивните дни. Те трябва да се съобразят и с мерките за сигурност и затворените зони в столицата заради визитата на папа Францинск в България. Паяците няма да почиват и от ЦГМ ще бъдат безпощадни към нарушителите. В жилищните квартали ще има проверки от Столичен инспекторат за спрели автомобили в зелени площи, върху тротоари и детски площадки.

Вижте най-атрактивните събития за утрешния ден - 3 май- ТУК

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right