Новините в София: Най-важното за деня 2 май, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 май, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 май 2020 г.

Заради зачестили катастрофи от Красно село искат камери по "Цар Борис III" (СНИМКИ)

От районната община "Красно село" искат да се поставят камери по бул. "Цар Борис III". Причината са зачестилите тежки пътно-транспортни произшествия в района. Има внесено писмо до министъра на вътрешните работи и зам.-кмета на Столична община по транспорт Кристиан Кръстев.

Отварят Витоша: Столична община и СДВР ще контролират движението към планината

Забраняват се пикници, посещение на хижи и събиране на групи на Витоша. Създадена е стриктна организация за посещението на Витоша. От утре планината се отваря, но ще се следи за спазването на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19, съобщиха от Столична община. Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова от утре сутринта столичани ще имат свободен достъп до планинат, но при стриктно спазване на въведените мерки. От утре сутринта от 5 ч. ще има екипи по трасето към планината.

Пускат обществена поръчка за 69 000 лв. за чистене на Панчаревското езеро

Министерство на земеделието е пуснала обществена поръчка за проект за почистване на Панчаревското езеро. Срокът за подаване на документи е 11 май. Определената сума е 69 000 лв., съобщиха от Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне. За замърсяването на Панчаревоското езеро сигнализираха местни жители и от Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне.

Отвориха движението при Лозен по новоизградените локални трасета на разширението

Прехвърлено е движението по новизградени участъци при Лозен от вчера, което е част от разширението на участъка от Околовръстното от Младост 4 към магистрала Тракия. Готови са двете локални платна и потока от автомобили минава по тях, съобщават във форума skyscrapercity.com. Изпълнител на проекта е ГБС. Ремонтът обхваща участъка от Младост 4, малкото кръгово до отбивката при магистрала Тракия. 

Премахнаха селските КПП в Столична община

Вече са премахнати пропускателни пунктове в Столична община. Такива имаше по желание на местни хора в различни райони на София. Едно от тях беше на караулката след Горубляне. От Кокаляне съобщават в социалната мрежа, че то е премахнато и е преместено след Пасарел, където от област София град се преминава на територията на Софийска област - Самоков. Вътрешни КПП-та, две, имаше и в район Нови Искър към село Балша, едното от страната към Костинброд.

47 заразени с COVID-19 за денонощие, 6 са в София

Нови 47 случая на заразени с COVID-19 има за последното денонощие от общо 1126  направени изследвания за 24 часа. Общо броят на заразените в България се увеличи 1588, от тях 317 са в болница, 43 са в интензивни отделения. 6 за новите положителни резултата в София и първи случай има в Разградска област. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб до. Димо Димов. От новите случай 22 са във Видин, 5 в Благоевград, 3 в Плевен, 2 в Кюстендил, 2 в Перник и по един в Пловдив, Пазарджик, Враца, Смолян, Сливен и Ямбол.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right