Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2021 г.

Снимка: Снимано в София, Павлинка Трендафилова

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 май 2021 г.

От фондация „Хора с големи сърца“ оставиха козунаци на ключови места в София

Фондация "Хора с големи сърца" за пореден път се погрижиха за бедни и социално слаби в София и оставиха козунаци на няколко ключови места в София. Представител на организацията остави няколко кашова на метростанция "Надежда" за Великден, съобщи bTV. Благотворителната кампания е посветена на помощ за непознатите хора в нужда на най-светлия християнски празник. - помощ за напълно непознати в нужда.

Зеленият коридор в столичната "Света Анна" е до 19 часа на Великден

До 19 часа в софийската болница "Света Анна" - Окръжна болница ще продължи ваксинацията срещу Covid-19. В столицата са отворени Зелени коридори за имунизация и днес работят. На Великден опашка от чакащи имаше сутринта пред Военномедицинска академия в София, съобщи bTV. Там ще правят ваксини до 13 часа днес. Най-дълго е работното време на  „Света Анна“ – до 19 ч. С намалено работно време е и ваксинационния център на Александровска болница – до 14:30 ч.

Добротворци: "Заедно за Сердика" зарадваха с яйца и козунаци деца в неравностойно положение (СНИМКИ)

Сдружение "Заедно за Сердика", бившият играч на “Левски” Димитър Иванков и ММА-боецът Дани Илиев зарадваха деца и младежи, настанени в домове от семеен тип в район “Сердика”. След като бе отслужена молитвена литургия от отец Петър в църквата "Света Петка" в кв. “Орландовци” всички присъстващи посетиха децата от домовете в кв. “Бенковски” и кв. “Надежда” и ги зарадваха с яйца и козунаци за Великден. Боядисаните яйца заредиха малчуганите с много емоции и усмивки. След това младежите от сдружение “Заедно за Сердика” посетиха и Центъра за постоянна потребност от медицинска грижа в кв. “Фондови жилища”, където дариха хранителни продукти. Председателят на "Заедно за Сердика" Аделина Карчина поздрави младежите с предтоящия Великден и лично се запозна с това от какво още имат нужда. Всички доброволци поеха ангажимент в най-кратки срокове желанията на малчуганите да станат факт.

В София са над 70 000 ваксинираните с по две дози срещу Covid-19, заразените са 100 за последните 24 часа

466 са заразените с Covid-19 от направените 7086 теста - PCR и бърз антигенен, за последното денонощие в страната. В столицата положителните случаи са 100, а от началото на епидемията до момента наброяват 106 288. В другите области в страната са над два пъти по-малко от столицата. С най-много, след София, заразени има в Стара Загора - 54, Пловдив - 43, Варна - 44, Благоевград - 14, Бургас - 15, Велико Търново - 14, Пазарджик - 14. Без нито един заразен е в област Шумен, Смолян и Търговище са по двама.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right