Новините в София: Най-важното за деня 2 март, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 март 2020 г.

Столична община следи дезинфекцията на градския транспорт, детските градини и обществените места

Столична община създава организация за превенция срещу коронавируса. Кризисен щаб контролира дезинфекцията на градския транспорт, детските градини и обществените места.   "Има кризисен щаб, създаден под ръководството на кмета на Столичната община - г-жа Фандъкова. Проведохме заседание на щаба.

Праз април стартира възстановяването на къщата на Райна Княгиня в София

"Хистореон" е дарителят, който осигурява 400 000 лв. за ремонта В началото на април ще започне възстановяването на къщата на Райна Княгиня в София, научи Столица.bg. Сградата се намира на ул. Софроний Врачански 119 в район Сердика и се очаква следващия месец да се направи първа копка.

Взеха книжките на 30 шофьори в София

1247 лица и 1028 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализирана полицейска операция на територията на СДВР и областните дирекции в Сливен и Стара Загора. Това съобщиха от МВР.

Синът на Васил Божков на разпит в Националното следствие

Антон Божков е на разпит в сградата на Националното следствие на бул. „Г. М. Димитров“ в столицата, съобщава БНТ.   Синът на бизнесмена Васил Божков е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура.

Разбиха престъпна група за сексуални услуги в София, обвинения за 15 лица

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и  сексуална експлоатация, действала на територията на София.

ГДБОП разби група: 150 лв. за секс на час с питие в столични заведения (ВИДЕО/СНИМКИ)

Арестувани са 13 от участниците, включително и ръководителят на групата 150 лв. за час с включено питие за сметка на клиента е схема, която е действала в София и столични заведения от 2016 г. Преди дни престъпната група е разбита при операция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщиха от МВР.

Националният щаб за коронавирус: Да се отменят тържествата на връх Шипка

Препоръките са изпратени на президента на Република България, председателя на Народно събрание, областен управител и др. Да се отменят всички тържествени мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на Република България – 3-ти март. Това препоръчват от Националният оперативен щаб за коронавируса, който координира и организира действията на компетентните държавни органи за обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Зоопаркът, "Врана" и РИМ-София са с безплатен вход за 3-ти март

Тържественото честване на 3-ти март е от 11.45 ч. пред Паметника на българския опълченец в столицата Парк-музей "Врана", Регионален исторически музей-София, Зоологическа градина – София, "Софийска градска художествена галерия" и филиалите на галерии-музеи "Дечко Узунов" и "Васка Емануилова" ще работят с безплатен вход на 3-ти март, съобщиха от Столична община.

След писмо на гражданин намалиха интервала на движение на автобус 26

От час и 20 минути рейсовете вече минават на 45 и 60 минути Транспортното обслужване по автобусната линия 26 е подобрено и от 1 март т. г. от ЦГМ са въвели нов график на движение. Намален е интервалът на движение на колите по линия 26. Всичко това е станало след писмо на гражданин.

Столичен инспекторат предупреждава: Не паркирайте по улиците, които ще се мият

Вижте кога ще мият вашата улица Да не се паркират автомобили по улиците, които ще се мият. Това предупреждават от Столичен инспекторат шофьорите. Продължава чистенето и миенето на булеварди и улици в Столична община. Спрелите автомобили пречат за качественото почистване и измиване.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right