Новините в София: Най-важното за деня 2 март 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 март 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 март 2023 г.

Отварят ремонтирания тунел на Люлин (СНИМКИ)

Край на задръстванията към и Люлин и от западния столичен район към центъра. Ремонтът на тунела приключи и се отваря за автомобилното движение на 7 март, вторник. Тогава ще бъде възстановено и движението по трамвая. Обновеното съоръжение днес бе посетено от кмета на София Йорданка Фандъкова, заместникът й по строителство и инж. Ангел Джоргов, който пряко отговаряше за ремонта и качеството на изпълнение.

Футболни фенове пръскаха с пожарогасител в метрото

Инцидентът се случил във вагон пълен с хора, които разказаха, че са започнали да се задушават, докато мотрисата спре на следващата станция. Наложило се да се намесят машинистът и полицията. Във вагона са били само футболни фенове. Няма информация за пострадали, никой не е потърсил помощ от служителите на метростанцията.

АПИ започна да връща парите на жителите от Пролеша

Агенция "Пътна инфраструктура" започна да връща пари за надвзетите глоби за винетки на жителите от софийското село Пролеша. Формулярите на заявленията за възстановяване на надплатени суми вече са достъпни на сайта на националното тол управление. Връщането на парите се наложи след като 48-ият парламент прие със задна дата промени в закона, които позволяват налагането на не повее от три санкции годишно при шофиране без винетка. Жителите на софийско бяха инициатори на промените, след като стана ясно, че дължат хиляди за наложени глоби, за които не са били уведомени.

Кметът на "Слатина": Няма да има блок до столичния парк Гео Милев

Кметът на столичният район "Слатина" Георги Илиев обясни във фейсбук ситуацията с отрязани дървета и слуховете за строеж на жилищен блок в близост до парк "Гео Милев". "Въпросните дървета се намират на територията на частен имот. Голяма част от клоните на четирите дървета са били изгнили или изсъхнали, което не само е създавало предпоставка за възникване на инцидент, а и се е превърнало в причина за няколко такива – клони паднали и нанесли щети върху коли на граждани, паркирали около тях", обяснява районният кмет. По думите му това е причината собственикът на имота да потърси решение на ситуацията и да поиска оценка на дърветата.

Кметът на София и председателят на СОС връчиха национални флагове във Втора английска гимназия

Председателят на СОС Георги Георгиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, директорът на РУ на МОН на София Ваня Кастрева и зам.-кметът по култура и образование на столицата Мирослав Боршош тържествено връчиха национални знамена на учениците във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" в София. Днес общо 625 знамена ще бъдат дадени на столични училища и детски градини, които да се развеят по случай национални празник - 3-ти март. Това е инициативата на председателя на СОС Георги Георгиев. Той  и Мирослав Боршош внесоха доклад в СОС , с които инициативата бе приета от общинските съветници.

Отново гонка с мигранти, този път в столичния "Люлин"

Преследването започнало в района на Банкя, където полицаите засякли два буса. Единият е бил спрян там, но няма информация дали вътре е имало мигранти. С другия бус започнала гонка, която приключила в столичния квартал „Люлин - 6“. Шофьорът минал по малките улички, слязъл от превозното средство и се опитал да избяга между блоковете. След кратко преследване обаче полицаите успели да го заловят.

Арх. Шишков: Близо 1/2 от новите плочки на улица „Графа" нямат нужните параметри

Близо половината от новите плочки на улица „Граф Игнатиев“ не са с необходимата носимоспособност. За това съобщи строителният министър арх. Иван Шишков, както и за нови нередности на ремонта на централната столична улица "Граф Игнатиев".  Той коментира, че след проверката е било изненада, че част от настилката е под необходимата носимоспособност. "46% от плочките не отговарят на нормата за носимоспособност", разкри Шишков.

Полицейска кола катастрофира на кръстовище на "Г. М. Димитров"

С ударена предница е полицейска кола на Пътна полиция-СДВР след като катастрофира в столицата. Сблъсъкът с КИА е станал на кръстовището на "Г. М. Димитров" и "Никола Габровски", съобщиха в Катастрофи в София. Според очевидец патрулката е минала на червено. Няма пострадали хора. 

10-годишно дете пострада на ски на Боровец, откарано е в "Пирогов"

10-годишно дете от чужбина пострада на ски в Боровец. Ммоченцето е от Великобритания и е било с майка си, съобщи bTV. Инцидентът е станал на писта "Попангелов", минути преди 12 часа. Ски пистата е на около 2000 м надморска височина. Когато е паднало е било с майка си.

Линейка и лек автомобил катастрофираха на столичния "Драган Цанков"

Линейка и лек автомобил катастрофираха на столичния бул. Драган Цанков, съобщи БНР. По първоначална информация спешният автомобил е отивал на адрес и се е движил със светлинен и звуков сигнал.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right