Новините в София: Най-важното за деня 2 ноември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 ноември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 ноември 2020 г.

В ареста остава обвиненият за смъртта на Милен Цветков

В ареста остава Кристиан Николов, който е обвинен за причиняване на катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков, съобщиха от Софийска апелативна прокуратура. Катастрофата стана на 18 април т. г. на кръстовището на бул. Черни връх при мол Парадайс.  Състав на Софийския градски съд остави без уважение искането на защитата на шофьора на колата убиец и наложената му мярка "задържане под стража" не бе променена в по-лека, както искаха ог защитата на Николов - домашен арест. 

10 автомобила на МВР ще работят за Спешна помощ в София

Автомобили на МВР ще работят за Спешна помощ в София, за да няма недостиг на линейки при извозването на хората с СOVID-19 до болниците в столицата.  4 буса и 6 леко оборудвани линейки от вътрешното министерство ще работят на ЦСМП в столицата. Спешна помощ да получи още 17 чисто нови линейки до края на седмицата, което означава, че .в столцата ще станат 52. В повечето от тях екипите ще са с парамедици и фелдшери. Колите от МВР ще могат да возят само пациенти в по-леко и среднотежко състояние.

ЧСИ продава киносалоните „Арена“ в София за милиони

Дружеството "Кино Арена" ЕООД, което управлява сградите на киносалоните в "Младост" и на столичния булевард "Тодор Александров" (Кино "Арена Запад"), ще се раздели с първите два мултиплекса "Арена" в София, научи Столица.bg.

Запалиха контейнер за разделно събиране на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“

Контейнер за разделно събиране бе запален на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ при кръстовището с ул. „Любен Каравелов", съобщиха от Столичен инспекторат. Столичните инспектори от район „Средец“ са информирали организацията по разделно събиране в района за предприемане на действия да почистят и поставят нов контейнер.

Глобиха над 200 шофьори в София за неправилно паркиране

Над 200 шофьори в София отнесоха фишове за неправилно паркиране в зелени площи през октомври, съобщиха от Столичен инспекторат. Най-много нарушители за месеца са констатирани в районите „Студентски“, „Триадица“ и „Слатина“.

Проверка по минути се прави в общинската Четвърта градска болница

Писмени обяснения от директора на общинската Четвърта градска болница доц. д-р Аркади Иванов очаква кметът на София Йорданка Фандъкова. Здравният министър Костадин Ангелов поиска уволнението на директора зарази забавяне при приемане на пациент с COVID-19 в болницата. "Разговарях с доц. Иванов и той също прави проверка по минути за случилото се. Резултатите ще са ясни утри. Има ясно разписан протокол, кой какво трябва да прави.

Намериха 89-годишния дядо, който изчезна в столичния кв.“Хладилника“

Внучката на 89-годишния дядо, който изчезна на 1 ноември в столичния квартал „Хладилника“, съобщи в социалната мрежа, че Мичо Горов е намерен. Тя благодари на всички, които са участвали в издирването.

София готова за първия сняг, кметът провери базата на „Титан“ в Княжево (СНИМКИ)

Целият автопаркинг на фирмата за чистота „Титан“ е готова и в очакване на първия сняг в София. 25 снегорина със стандарт „Евро 6“ бяха строени и служители на фирмата и представители на Столичен инспекторат посрещнаха кмета на София-Йорданка Фандъкова. comment0visibility6517 access_time24/10/2020СТОЛИЧНА ОБЩИНА Потвърдено: Затварят за две седмици нощните заведения в София Днес тя направи проверка на базата на „Титан“ в Княжево и се увери, че е създадена организация, с която ще се реагира при падането на първия сняг в столицата.

Кръвният център в София търси дарители на рековалесцентна плазма

Центърът по трансфузионна хематология в София отправи апел за повече дарители на кръвна плазма, преболедували COVID-19. Рековалесцентната плазма се прилага при лечение на тежко болни пациенти с коронавирус.

Влакът София - Своге - София се превърща в огнище за COVID-19

Противоепидемичните мерки на БДЖ се изразяват в намаляване на броя на сутрешните влакове по линията София - Своге, София. Това написа в социалната мрежа възмутен гражданин, който всеки ден пътува с влак по маршрута. Той е публикувал снимка от 28 октомври т. г., на окято се вижда, че гъчканицата е тотална, а маските липсват. "Индийската гледка" е във влак в 6.07 часа от Своге за София и повече прилича на огнище на COVID-19, отколкото на нормално пътуване.

Спешна помощ София: За час обслужват 4 - 5 адреса, дезинфекцията на линейка е около час

Повечето от пациентите с гриподобни симптоми лъжат и казват, че имат висока температура и задух при обаждане в Спешна помощ в столицата. Под голямо напрежение работят медиците в Спешна помощ в София и заради преувелечени симптоми се блокират екипи, които в този момент могат да помогнат на реално нуждаещ се от лекарски екип.

575 заразени с COVID-19 в София от 1225 за денонощие в страната

В София вече са 17 458 заразените с COVID-19 в София. За последното денонощие те са 575 от общо 1225 за страната, сочат данни на Единния информационен портал. За последните 24 часа са направени общо 5457 теста. По области в Благоевград са 68, във Варна - 57, Враца - 32, Кюстендил - 31, Пловдив - 68, София област - 58. Най-малко са в Ямбол - 2 и Смолян - 3. След столицата най-много с коварната инфекция има в Пловдив - 4691.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right