Новините в София:Най-важното за деня 2 октомври, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 октомври 2019 г.

Катастрофа на "Ботевградско шосе" с четирима пострадали

Катастрофа е станала преди минути на бул. "Ботевградско шосе" в столицата. Два автомобила са се ударили на пътната артерия. Има и четирима пострадали. Инцидентът е между кола и такси, съобщи говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска, цитирана от "Фокус".
Сигналът за ПТП-то е получен около 16.32 часа. Веднага са тръгнали три линейки, които продължават да са на мястото на сблъсъка и в момента. Първата линейка е стигнала за 6-7 минути.

SPARK обмисля напускане на София, търпи големи щети (СНИМКИ)

SPARK обмисля напускане на София и страната заради вандалски действия с колите, които отдава под наем. За намерениета си съобщават в социалната мрежа. Само за 24 часа за унищожени 7 електромобила на компанията за отдаване под наем. През последните 3 дни щетите са 15 автомобила, захвърлени от недобросъвестни клиенти. Електромобилите се отдават под наем, но с тях може да се пътува и извън София. задължително обаче се анемат и връщат в столицата.
Има регистрирани опити за кражби, счупени стъкла и дори умишлени катастрофи. Заради всекидневните щети от посегателства и вандалски поряви от компанията обмислят да напуснат София и страната. Засега SPARK отдават електромобили само в столицата.

Загиналият на бул. "Прага" е французин

Мъжът, който загина при катастрофа тази сутрин на бул. "Прага", е на 29 години и е французин. Той бе блъснат от микробус към 05.30 часа, съобщава Bulgaria ON AIR.
Все още няма яснота за причините за инцидента, станал между улиците "Шандор Петьофи" и "Бузлуджа". Според свидетели на ПТП-то обаче младият мъж се е държал неадекватно и е опитвал да спира колите.
Част от булеварда остана затворен за дълго време. Имаше огромни задръствания и закъснения в градския транспорт.

Мъж бе блъснат от трамвай на "Мария Луиза"

Трамвай блъсна мъж на столичния булевард "Мария Луиза" около 11 часа днес. Пострадалият е на около 80 години, настанен е в "Пирогов", съобщи Bulgaria ON AIR.
Заради ПТП-то се наложи движението на мотрисите по булеварда временно да бъде ограничено.
Причините за инцидента все още се изясняват.

Оборудваха IV Градска болница с модерна апаратура за 1 млн. лв. (СНИМКИ и ВИДЕО)

С нова и модерна техника се сдоби IV Градска болница в София. Високотехнологични апарати вече има в отделението по образна диагностика, вътрешно, хирургичен блок и урология. Нов апарат за мамография и ехограф вече се ползват за диагностициране и лечение на пациентите, видя Столица.bg. Днес изпълнителният директор на общинската болница д-р Аркади Иванов показа новото оборудване в образна диагностика, урологията, операционния блок и вътрешно отделение.

Биха мъж с лопата заради детска площадка

Спор за детска площадка скара двама съседи в костинбродското село Петърч. Скандалът продължава няколко дни и свършва с удар с лопата по главата на Людмил Зарев.
Пред Нова телевизия жената на пострадалия обясни, че изгонила кучетата на ромско семейство от детската площадка, защото се страхувала да не ухапят децата. Това предизвикало агресия и заплахи за изнасилвания и отвличания. Няклоко дни семейството било подлагано на постоянни заплахи, дори опит да бъде прегазена жената с бебешката количка по време на разходка.
Дни по-късно на безиностанция Зарев бил подгонен с пушка, дошли полицаи и по време на разговора с тях получил удар с лопата по главата.

Срив в системата на ЦГМ за зареждане на карти (СНИМКИ)

В Центъра за градска мобилност (ЦГМ) има срив в системаата за зареждане на картите. Не работят и електронните табла за информация в Дружба 1, видя Столица.bg. И в момента техниката е угаснала на спирка 0184, през която минават автобусите 604, 84, 184, 384, и 88.
Имаме срив на системата и на много места в София не работят електронните табла по спирките. Има и проблем при зареждането на картите, обясниха от ЦГМ пред Столица.bg.

Двама журналисти се биха в БНР

Неизлъчен материал в Българското национално радио предизвика физически сблъсък между редактора Добрин Йотов и репортера Добромир Видев. Очевидци твърдят, че Видев поискал обяснение защо е спрян негов материал. След разгорещен спор Йотов, който е брат на мъжа на Силвия Великова, която пък е в центъра на събитията в последно време в БНР, хванал репортера за гушата. Видев си е извадил медицинско.

Жива охрана и видео ще пазят от наркозависими Младост 1

Преместването на метадоновата програма към Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм (ДПБЛНА) в УМБАЛ „Св. Анна “ – София е временна мярка до намирането на най-подходящото място за програмата, съобщиха от Министерството на здравеопазването. За да се успокоят жителите на Младост 1 от министерството гарантират 24-часово видеонаблюдение и жива охрана. Затваря се и входът на болницата към бл. №18. Ръководството на министерството е получило уверение от VII РУ, на чиято територия е лечебното заведение, че ще има засилено наблюдение на района.

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right