Новините в София: Най-важното за деня 2 януари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 януари 2020 г.

Столичен инспекторат глоби търговци на "Витошка" на 31 декември

Санкциите могат да достигнат до 2500 лв. В последния ден на отиващата си 2019 г. търговци бяха глобени от служители на Столичен инспекторат. На 31 декември след обяд бе направена изненадваща проверка на търговците в пешеходната зона на бул. "Витоша", дали се спазват индивидуалните одобрени схеми за разполагане на подвижни съоръжения-маси и столове.

В София: Викат линейка през час за махмурлук

Столичани през час викат линейка за тежко главоболие, световъртежи и неразположение от махмурлук в първия ден от Новата година. Това обясни  Катя Сунгарска – говорител на Центъра за спешна помощ за София – град и област, цитирана от "Монитор".

Статия на "Ню Йорк таймс" стряска София и Балканите с голямо земетресение

Ще издържат ли сградите в София и България на голямо земетресение, каквото имаше в Албания преди месец? Това пише в статия на "Ню Йорк таймс" и предупреждава за природно бедствие на Балканите.

Театър "Българска армия" с подарък -изненада за всички Ивановци и Иванки

Театър "Българска армия" празнува Ивановден с подарък за всички именници. Тези, които носят имената Иван, Иванка, Жана, Жан, Янко, Яна и техните производни, могат да поканят свои приятели на комедията "Много шум за нищо" с билети на половин цена. А самите те да влязат безплатно.

Столични ветеринари спасиха коте с ампутирани и счупени крачета

Ветеринари от столична клиника спасиха коте с ампутирани и изпочупени предни крачета. То вече може да тича и скача благодарение на метални импланти. За случая разказват от bTV.   "При нас Отело дойде в много тежко състояние, преживял е тежка травма на улицата. На колеги се е наложило да ампутират единия крайник и да опитат да оперират другия.

3-годишно от Ихтиман пострада- родителите му палили пиротехника

Дете на 3 години от Ихтиман е с ушна травма, защото родителите му и техни близки са палили пиротехника в двора на къща. При гръмването малкото е било ранено. Ухото е със сериозна травма. Детето е прието в Клиниката по изгаряния на "Пирогов".

Мъж и жена изхвърлиха кученца и майка в шахта с вода, бебетата са спасени от АПП (СНИМКИ)

Животинките са прегледани от лекар на "Екоравновесие", автомобилът и извършителите се издирват от СДВР Екип на "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община спасиха три малки кученца и майката в центъра на София.

Обърнаха кола на таван в "Люлин" (СНИМКИ)

Джигите обърнаха автомобил в столичния Люлин. Каскадата е станала около 15 часа час, а шум и трясък изправили на нокти живеещите по блоковете в квартала. За инцидента съобщиха очевидци в социалната мрежа. Те са снимали обърнатия автомобил от високите етажи на блок.

Пламна кооперация в центъра на София

Пожар е избухнал в кооперация в центъра на столицата. Инцидентът е между улиците "Солунска" и "Узунджовска, съобщава "24 часа".

Около 400 човека са се възползвали от безплатните белодробни прегледи

 Почти 400 човека са се възползвали от безплатните белодробни прегледи през изминалата година, проведени в столицата по Програмата “Грижа за белодробното здраве на столичани“ на Столичната община.

ВАС реши: Плащаш такса за столична забавачка според посещенията

Таксата за столична детска градина ще е в зависимост от броя посещения на детето за месец, става ясно от решението на ВАС, съобщава Монитор. Отменена беше минималната месечна такса за детска градина в София в размер на 30 лв. Вече, ако детето е отсъствало цяла месец от забавачката, няма да плаща нищо.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 43 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 април. По тялото на 45-годишния мъж в...

Прочети още keyboard_arrow_right