Новините в София: Най-важното за деня 2 януари 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 януари 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на  2 януари 2023 г.

ГЛАСУВАЙТЕ за събитие на София за 2022 година - https://stolica.bg/anketa/37?fbclid=IwAR1m1S7cRah6zTtIaN6qbal5l_sLpliCJdYJS909nPaYDp7Tl42fD0fmAAY

Шофьор удари три коли на три различни места в София, заряза колата си и избяга

Шофьор е потрошил два автомобила на "Цариградско шосе" в столицата и избягал, след което зарязал автомобила си в кв. Орландовци. За инцидентите съобщиха във фейсбук групата "Катастрофи в София". Инцидентите са се случили на 31 декември около 16,00 часа. Едното от произшествията се е случило в района на "4-ти километър", така че автомобилът е изминал доста километри из столицата със смазана предница и спукана гума, коментират очевидците на случая.

Наркодилър скри амфетамини в тенис топка, прибраха го в ареста

Арестът е осъществен в момент на покупко-продажба на наркотични вещества на ул. Булина ливада. След сделката цивилни полицейски автомобили бяха запречили автомобила на дилъра, разказаха очевидци на акцията. "Дилърът лежеше на капака на колата с белезници, а клиентът беше на земята по корем", разказват още очевидците. По случая е образувано досъдебно производство. В колата и домът на дилъра в столичния квартал Модерно предградие са открити близо 200 таблетки екстази, бяло прахообразно вещество и пресовано бяло вещество на кристали. Униформените са иззели още електронни везни и голяма сума пари.

В столичния "Бъкстон": Три пътни знаци и тоалетна чиния украсяват тротоарите (СНИМКИ)

Три изтръгнати пътни знака се търкалят по тротоара в столичния кв. "Бъкстон" на ъгъла на улиците "Мусала" и "Белмекен", видя Столица.bg.  Единият от знаците указва, че ул. "Белмекен" е еднопосочна и влизането е забранено, но това явно не се харесва на живеещите в новите блокове в района, защото знакът често е обект на посегателства, съобщават хората от района. Другите два знака са изтръгнати от ул. "Мусала" - поредна вандалска проява без никакъв смисъл.

30+ и 60+ от 1 януари в градския транспорт в София

Нови превозни документи - карти и билети, в градския транспорт в София влизат в сила от 1 януари т. г. Новите услуги са част от тикет системата, стартирала през февруари 2022 г. От вчера вече има електронни билети 30+ и 60+, което позволява за се пътува 30 минути с неограничено прекачване на превозните средства и 60 минути, също.

Шофьорът, ударил 3 коли е полицай - разузнавач, от Криминална на СДВР (ВИДЕО)

Трети ден колегите му от Пътна полиция-СДВР го издирват, но засега е неоткриваем. Джигитът е разузнавач от  “Криминална полиция”, а автомобилът му е открит в столичния кв. “Орландовци”. В "Забелязано в София"  пуснаха видео, в окето се вижда как "разузнавачът" паркира на тротоара размазаната си предница в Орландовци и отново блъска друг автомобил.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right