Новините в София: Най-важното за деня 2 юли, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 юли, 2020 г.

Четвърто дете е заразено с коронавирус в 185 градина в Дружба 1

И четвърто дете е с положителен резултата за COVID-19 в 185 детска градина в столичния квартал Дружба 1, район Искър. Градината днес отвори и прие децата сутринта, но те са само в 10 групи от общо 13.

Няма маски, няма дистанция, има само много хора в КАТ София

Голяма опашка, традиционна, се изви и тази сутрин в столичния КАТ. Хората чинно си чакаха реда нагъчкани почти един в друг. Колоната бе доста сгъстена не само навън, докато чакаха да отворят гишета, но и вътре, видя Столица.bg.

София с най-добри резултати на малките матури

Софийските ученици са се представили най-добре на проведените малки матури както по математика, така и по български език и литература, споделя Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град пред БНТ.

Готов е проектът за ПУП на първия етап от Зеления ринг на София

Готов е проектът за Подробен устройствен план на първия етап от Зеления ринг на София. Идеята за екологичното трасе в столицата, което ще се изгражда по старите и неизползваеми жп-линии бе представена през лятото на 2019 г. Сега вече е готов проекта за ПУП, който трябва да мине през обществено обсъждане, корекции, приемане от Експертен съвет на НАГ и вкарване за приемане от СОС.

Премиерът и кметът на София на първа копка на сградата на суперкомпютъра в Тех парка

Символичната първа копка бе направена днес в Технологичния парк на София, с което стартира изграждането на сградата на българския суперкомпютър, който е част от Европейската мрежа EuroHPC.

Столицата със "Зелени улици" и повече пешеходни пространства за 10 уикенда през лятото

Премахват се автомобилите по централните улици "Шишман", "Ангел Кънчев" и "Сан Стефано", на живеещите в центъра се осигурява паркинг на "В. Левски"

Втори магазин KiK у нас отвори врати в Mega Mall в ж.к. „Люлин“

Германската верига за облекло и стоки за дома KiK открива своя втори магазин у нас с тридневна програма на 1-ви, 2-ри и 3-ти юли. Магазинът вече работи в Mega Mall в софийския жилищен комплекс „Люлин“. Другият обект на компанията, която е сред най-големите търговци на дребно в Германия, се намира в The Mall.

Заради ремонт на "Тодорини кукли": Местят спирки и променят движението за месец

Предстоящата рехабилитация на  ул."Тодорини кукли" от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня“ доста ще усложни шофирането в района. За близо месец - от 5 юли до 5 август, е забранено влизането на коли по южното  платно на ул. „Тодорини кукли" в участъка от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня". Трафикът ще бъде  двупосочен в северното платно на улицата, съобщават от Столична община.

Собственик на фитнес на съд заради неглижиране на мерките

Собственик на фитнес салон ще бъде съден за нарушаване на разпоредбите за противоепидемични мерки в спортните зали, съобщават от прокуратурата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right