Новините в София: Най-важното за деня 2 юни 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 юни 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 юни 2022 г.

Паяци вдигат колите в Зона Б5, мият улиците (ВИДЕО)

На всички на които им "липсват" автомобилите, паркирани на ул. Дамян Груев - на паркинга зад Lidl са, видя Столица.bg. Заради миенето на улицата по график, автомобилите са преместени. Ще бъде разчистена и зоната около Mall of Sofia на бул. "Стамболийски".

Кола на Спиди минава на червено през кръстовище на "Т. Каблешков" (ВИДЕО)

Служебен автомобил на куриерска фирма Спиди преминава през кръстовище на червен светофар. Нарушителят е сниман снощи на кръстовището на "Тодор Каблешков" и ул. "Костенски водопад" в столичния кв. "Гоце Делчев".

Софиянци почетоха Ботев и героите, дали живота си за България

С поднасянето на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина София отбеляза 146 години от гибелта на поета революционер и на всички герои, дали живота си за свободата на България. На церемонията присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, десетки жители и гости на столицата.

Отиде си журналистът Нери Терзиева

На 70-годишна възраст от този свят си отиде известната телевизионна журналистка и водеща Нери Терзиева. Тя е починала тази нощ в болница в Пловдив, съобщи Нова телевизия. Смъртта ѝ е настъпила вследствие на усложнения от диабет, от който е страдала дълги години.

Кметът на София откри обновена детска градина в Студентски град

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети новата реновирана и разширена детска градина „Приказен свят“ в район „Студентски“, в която са разкрити нови 5 групи, съобщават от Столична община.

Жестока катастрофа на „Ломско шосе“ в София, има пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тежка катастрофа с три коли е станала днес на бул. „Ловско шосе“, край моста за кв. „Обеля“, по посока Околовръстното. Инцидентът се е случил около 16:20 ч. Един от автомобилите е летял с изключително висока скорост по стеснения участък на „Ломско шосе“. Шофьорът не е успял да овладее колата и се е забил сам в мантинелата.

Стенописи на млади художници ще красят оградата на ул. „Париж“ 1 в София (СНИМКИ)

Студенти от 3-ти и 4-ти курс специалност „Стенопис“ в Националната художествена академия ще украсят със свои творби оградата на ул. „Париж“ №1, съобщават от Столична община. Под ръководството на проф. Любомил Драганов младите хора ще създадат 16 пана, посветени на българския фолклор, като мотивите са изцяло авторски.

Изграждат четири големи паркинга в район „Възраждане“

Четири големи паркинга в столичния район „Възраждане“ ще бъдат ремонтирани и разширени до края на 2023 г. Това съобщи районният кмет Савина Савова в ефира на БНР. През тази година такъв ремонт е бил извършен на паркинга при бл. 14.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right