Новините в София:Най-важното за деня 20 април, 2020 г.

Новините в София за деня 20 април 2020 г.

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 април 2020 г.

Майката на шофьора, убил Милен Цветков, е задържана за 24 часа

Майката на 22-годишния Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е задържана за 24 часа, съобщи Нова телевизия.
Десислава Пешева се е явила днес в СДВР. Тя е била придружена от адвоката, който защитаваше и алкохолния бос Миню Стайков.
По-рано днес мярката за задържане на шофьора, предизвикал катастрофата бе удължена на 72 ч. А междувременно Икономическата полиция започва проверка на средствата, с които е закупен луксозният му джип. Николов има шофьорска книжка от 2016 г. и едно регистрирано нарушение до момента.

По входовете на София: Изнервени шофьори, колони от коли и масирани проверки

Драматична ситуация по входовете на блокирана София през днешния ден. В последния почивен ден има масирани полицейски проверки, изнервени шофьори и колони от автомобили. Десетки пък прекараха нощта на улицата, в очакване да се отвори транзитен прозорец. Над 60 000 автомобила са напуснали София през последните работни дни. Почти 17 000 са автомобилите, които са били допуснати да излязат от столицата през почивните дни, информират от Нова телевизия.
Голямото завръщане в столицата за някои шофьори не се случи по план, въпреки,че се опитаха да влязат още рано сутринта.
Други пък се наложи да допълват данни в декларациите си на място. „Искат да попълня името на шефа ми и номера му. Пътувам за Германия, идвам от Димитровград. Попълнил съм ги, но искаха и името на шефа ми. Малко прекалено ми се струва, в Германия няма такова нещо“, коментира един от шофьорите.
„Преди 15 дни пътувахме до Пазарджик. В момента мен ме допускат, а моята приятелка не я пускат, защото е с настоящ адрес. Казаха ми, че аз трябва да ида на работа, а нея да я оставя, тук“, посочи мъж, опитал да влезе в София.

11 нови заразени с COVID-19 в област София, общият брой вече е 929

929 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 14 нови случая, като 11 са в област София, 1 в област Смолян, 1 в област Сливен и 1 в област Хасково. Лабораториите продължават да работят.
268 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 34 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Самоубилият се в "Захарна фабрика" е бил в депресия след смъртта на майка си

49-годишният Красимир Трайков се самоубил тази нощ, след като е скочил от 14-етажния 56 блок в "Захарна фабрика". Тялото му е открито сутринта към 8 часа от съседи.
Вчера към 21 часа Красимир е намерен в безпомощно състояние на поляната пред 6 на "Захарна фабрика". Той е разхождал кучето си, когато припада. Съседи от блок 6 го виждат и подават сигнал в Спешна помощ. На място пристигат линейка и полиция. И казват,че ще го закарат в токсикологията.
Според хората, подали сигнала, той е закаран в токсикологията на ВМА. Не е приет, и към 22.30 часа живеещите в района го намират отново захвърлен на поляната пред блок 6.

Шофьорът, убил Милен Цветков, може да получи до 15 години затвор

Между 3 и 15 години затвор е наказанието, което може да получи младежът на 22 години, който с автомобила си вчера уби при жестока катастрофа журналиста Милен Цветков в столицата. Шофьорът е тестван за наркотици, пробата е реагирала на канабис и амфетамин. Задържан е за 24 часа. Наказанието, което се предвижда, е за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества. Това съобщи пред Нова телевизия директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Убити са двама мъже край Своге

Двама мъже на 56 и 58 години са открити мъртви в близост до дърводелски цех в село Церово, община Своге, съобщи Нова телевизия.
Сигналът е подаден около 3.30 часа тази сутрин. По първоначална информация жертвите са простреляни в главите. Дошлите на място медици и служители на реда само са констатирали смъртта на двамата мъже.
Разследването продължава.

Синът на депутата Лъчезар Иванов пътувал в джипа убиец

Един от пътниците в автомобила, предизвикал катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, е син на депутата Лъчезар Иванов /ГЕРБ/, съобщи Нова телевизия.
Той е избягал от местопроизшествието уплашен. Днес обаче се е предал и вероятно ще бъде задържан за 24 часа.
Във връзка с тежкия пътен инцидент снощи в София, е установен 24-годишен мъж. Той е доведен в СДВР и задържан за 24 часа.Това съобщиха късно днес от полицията.

Официално: От утре се възобновяват детските и женски консултации

Със своя заповед министърът на здравеопазването нарежда от утре, 21 април, да бъдат възобновени плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, съгласно чл. 19 от Наредба № 15 за имунизациите в Република България, женските консултации, както и плановият прием в лечебните заведения.Това съобщиха от Здравното министерство.
Детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации ще се извършват в дните вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не следва да обслужват други лица от своите пациентски листи.
Те ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и след предварително записан час, с цел предотвратяване струпването на хора пред лекарските кабинети. Предварителното записване на час е задължително и за провеждането на женските консултации, и за осъществяването на медицински прегледи и консултации в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове.
От утре поетапно ще бъдат възобновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна дейност, като първоначално ще бъдат приемани най-належащите случаи.

Усилено дезинфекцират самолетите на летище София

Заразата от COVID-19 промени работата и на наземния персонал на летище София. Тоест на хората, които се грижат стотиците пътници да летят в сигурни и безопасни самолети,разказват от Bulgaria ON AIR.Те усилено се занимават с дезинфекция на самолетите.
"За типовете самолети, които кацат в София, на ден минават между 600 и 1000 пътника в зависимост от големината на самолета", обясни пред камерата оперативният директор на Swissport България Ангел Митев. Десетки литри специално одобрен дезинфектант и висок клас защитно облекло - всичко това преди още самолетът да е кацнал на пистата, за да може след приземяването незабелязано от пътниците, машината да бъде почистена.


 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right