Новините в София: Най-важното за деня 20 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 20 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 април 2021 г.

Полицейска акция в Княжеската градина в София (СНИМКИ)

Полицейска акция се провежда край Паметника на Съветската армия в Княжеската градина. За засиленото полицейско присъствие, съобщиха пред Столица.bg очевидци. Униформените спират и проверяват минаващите граждани. Според хората в парка акцията е срещу разпрострастранение на наркотични вещества. Спират се и проеряват и непълнолетни. До момента няма задържани.

На ход са гражданите за две разклонения на метрото в Младост

"Метрополитен"  предвижда две нови разклонения на подземната железница в столичния район "Младост". Има два проекта за всяко разклонение и в момента на ход са гражданите, които могат да изразят позиция, препоръки, становища и да участват в обществено обсъждане на единия от проектите, призоваха от кметството в Младост. Първият предвижда да има разклонение на третата линия с метростанция на Цариградско шосе при УМБАЛ "Света Анна"-Окръжна болница. Преди дни, на 15 април т. г., бе представен проектът за изменение на ОУП и за Специализиран усторйствен план.

Актуализират маршрутите на 6 автобусни линии в София, за по-добра връзка с метрото

Маршрутите на шест автобусни линии ще бъдат променени след актуализация. Докладът с изменения днес бе приет и от Комисията по бюджет и финанси, след като вчера получи одобрение и от Транспортна комисия. В четвъртък, 22 април т. г. промените ще бъдат гласувани на сесията на СОС. Актуализацията е се налага, за да подобри качеството на транспортната услуга след пускането на метрото от Овча купел до Красно село, което е вторият етап на третата метролиния

Слагат енергийно ефективно осветление на възлови булеварди в София

Да се даде зелена светлина за обновяване и рехабилитация на системата за външно изкуствено осветление по основните пътни артерии на София. Това ще гласува Столичният общински съвет в четвъртък. На заседанието се очаква общинските съветници да подкрепят предложението кметът Фандъкова да издаде запис на заповед в полза на Министерството на енергетиката. По този начин да се обезпечи авансовото плащане по договор за безвъзмездна финансова помощ.

От 2022 г. в София: Разкрива се автобусна линия 173 от Овча купел до Окръжна болница

Нова автобусна линия се осигури по-добро обслужване на столичани, след като ще свързва Овча купел в болница "Света Анна"-Окръжна болница на Цариградско шосе. Линията е 173 и автобусите ще тръват от кв. Овча купел (МС Мизия), през бул. "Т. Каблешков", през район Лозенец по бул. "Н. Вапцаров" по алея "Яворов" и ще излиза на Цариградско шосе. Докладът за автобусната линия 173 е включен в дневния ред на Столичен общински съвет за сесията в четвъртък, 22 април т. г.  Тя е експериментална и първоначално е заложено да функционира за година. Тя ще бъде въведена от 1 април 2022 г.

Правят нови осветление и настилка в градината на площад „Папа Йоан Павел II“

Вече е в ход ремонтът на градината на площад „Папа Йоан Павел II“. Планирано е да бъде изградено  осветление с нови стълбове и осветителни тела, ще има слагане на  нова настилка от бетонови плочи и бордюри. Ще се направи и нова детска площадка на мястото на старата. След демонтирането на старото детско влакче, ще бъде сложено ново комбинирано съоръжение - влакче и люлка. Това съобщават от Столична община.    След края на реновирането  ще се засадят допълнително широколистни и иглолистни дървета, ще бъдат възстановени и тревните масиви.  Изпълнител на обекта е  „СОФЕКОСТРОЙ“ЕАД. Ремонтът е планирано да завърши до края на юни.

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right