Новините в София: Най-важното за деня 20 декември, 2019 г.

София 20 декември 2020 г.

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 декември 2019 г.

Продадени са над 47 000 "зелени" билета за градския транспорт в столицата

Над 47 хиляди „зелени билети“ са закупени до 17 часа от касите на Центъра за градска мобилност, метрото и електронни през мобилното приложение. Превозни документи са закупувани и от водачите на превозните средства, но те ще бъдат отчетени по-късно тази вечер.

Столична община строи 4 нови детски градини и разширява още 11 през 2020

Столична община е планувал да построи 4 нови детски градини и да разшири съществуващите сгради на още 11 през идната 2020 г. Това бе съобщено днес на семинара за обсъждане на проекта за бюджет на Московска 33. 486,6 млн. лв. са заложени за образование за 2020 г. Това е с над 55 млн. лв. повече от 2019 г. Средствата са насочени за общински училища, детски градини държавна отговорност. В повечето пари са включени и увеличението на заплатите на учителите. В проектаза бюджет 435,9 млн. лв. са за държавни дейности, а за местни дейности са 38,617 млн. лв. без капиталовите разходи.

Заради задръстването слагат ограничители на Цариградско шосе и "Ал. Малинов" (СНИМКИ)

Ограничители тип "делинеатор" ще се монтират на пътния възел на Цариградско шосе и "Александър Малинов", съобщиха от "Транспорт" на Столична община. Те ще бъдат поставени в зоните, които са забранени за движение и преминаване в рамките на пътния възел на бул."Цариградско шосе" и бул."Ал.Малинов". Целта движението на автомобили в тези зони да бъде ограничено, за да се избегне образуването на задръствания - "тапи" и "засичане" между автомобилите, каквито се наблюдават постояно по Цариградско шосе.

9 задържани при акция срещу дрогата в София и Варна, сред тях и Радо Темерута

9 човека са задържани за разпространение на наркотици в София и Варна. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура във връзка с неутрализирана престъпна група,цитиран от БГНЕС. Сред задържаните е и Радо Темерута, който е ръководил групата и е организирал транспортирането на наркотиците.

Блъснаха моторист на бул. "Черни връх", откаран е в болница

Моторист е блъснат на столичния бул."Черни връх", съобщават водачи със снимки в социалната мрежа. Според свидетели момчето е контактно, има травма на крака и е откарано в болница. В близко кафене се е намирал лекар. Той е оказал първа помощ на пострадалия, докато дойде линейката. 

Председателят на финансовата комисия в СОС: Бюджет 2020 е прагматичен и с надграждане

Бюджетът за 2020 г. е прагматичен и с надграждане. На първо място прави впечатление, че се поддържа рекордно висок бюджет от 1,7 млрд. лв., в което голям дял имат и средствата, привлечени от европейски фондове и програми спрямо предходната година. Рекорден е и размерът на приходите - близо 53 млн. лв.

Кметът на София: Приоритет в Бюджет 2020 са кварталите и градския транспорт

С Бюджет 2020  имаме да решим две задачи. Първата е да защитим повече средства за инвестиции в кварталите и подобряване на градския транспорт, както и инвестиции в екологията. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на на семинар на Столичния общински съвет за обсъждането на проекто-бюджета на Столична община за 2020 г. в Гранд хотел "София".

По 278 души на ден звънят в Столичния инспекторат, търсят помощ за разводи и раждания

Оплаквания, свързани с чистотата и управлението на отпадъците, са най-честите сигнали, които софиянци са пускали до Столичния инспекторат от началото на годината до края на ноември. Това показва справка за неспешните сигнали, получени в оперативния център на контролното звено.

1,703 млрд. лв е проектобюджетът на Столична община за 2020 г.

Проектобюджетът на Столична община е 1,703 милиарда лева за 2020 година. Това бе съобщено днес на обсъждането на средствата, с които ще разполага Столична община през идната година. Само за сравнение бюджетът за 2019 година е бил 1,750 милиарда лева.

Албумът "Стара София в цвят": Любопитни факти за града от Освобождението до днес

Как е изглеждала София след Освобождението до наши дни показва албумът „Стара София в цвят”. Той е дело на Иван Кънчев и Мартин Чорбаджийски от сдружение "Българска история"."Работата по албума отне близо 7-8 месеца. Наред с оцветяването на снимките беше важно и да поднесем информация за всяка една от тях. Информацията бе събрана доста трудно”, разказа Иван Кънчев

Пренасочването на вода от София за Перник- възможно, но трудно и скъпо

„Свързването на водоснабдителната система на Перник с тази на Столична община е възможно, но трудно изпълнимо и скъпо. Това би могло да стане чрез свързване на най-близката точна на Владая до най-близката точка в системата на Перник. Това обаче няма да избави перничани от безводието в краткосрочен аспект”, заяви Иван Иванов.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right