Новините в София: Най-важното за деня 20 март 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 20 март 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 20 март 2023 г.

Кола с мигранти се обърна край София, има загинал

Автомобилът е превозвал 16 мъже от Афганистан, един от тях е загинал. Полицаите са опитали да спрат водача за проверка, но той не се е подчинил и последвала гонка. В резултат автомобилът се е ударил в циментова бализа и се е обърнал в Алдомировското блато. Водачът - 34-годишен сърбин, е задържан.

Програмен продукт "Сладко бебе" помага на родителите на деца в детски ясли (ВИДЕО)

Програмният продукт е разработен от "Информационно обслужване" АД. Ползването на продукта вече не е обвързано с плащане - парола за ползването на портала "УЕБ Родител" се получава от директора на детското заведение при записването на детето, разказа Петя Лазарова от дирекция "Здравеопазване" на СО.

Доброволци възстановиха къщички за книги в "Слатина"

Освен възстановяването на къщичките, които са били отремонтирани и върнати на местата им в парка, доброволците са облагородили и пространството зад бл. 37 в квартала, като поставиха пейки и почистиха. От сдружението планират и възстановяване на 150 годишния храм "Св. Вмчк. Мина" в района. Храмът изисква много грижи, каквито не е имало през последните десетилетия.

Направи си сам: Личен паркинг се появи върху тревна площ в Павлово (СНИМКИ)

Изобретателният собственик на шкодичката, който живее на петия етаж в блока, си поставил и камера на заградения балкон, насочена към личното паркомясто, да си гарантира, че ще разкрие евентуалните зложелатели.

Започна плановото миене на улици и булеварди в София

Създадена е организация от Столичен инспекторат и е възложено на фирмите по чистота да почистят наносите от регулите на улиците, както и да извършат профилактика на дъждоприемните шахти, след което да започнат миене на пътните платна и тротоарите. Извършват се и уборки на междублокови пространства.

Съдът потвърди регулацията за столичната "Д. Пешев", почва процедура по отчуждаване

Вече се работи по проектирането на участъка от "Цв. Лазаров" до "Обиколна", което е най-критичната отсечка . Ремонтът на "Димитър Пешев" ще постави точка на този хаос с паркирането. Най-после битката на кмета на район Искър Ивайло Цеков се увенча с успех и ще се осигурят места на паркиране на живеещите по "Димитър Пешев" и ще се сложи край на спирането на ТИР-ове на на незаконен паркинг.

Председателят на СОС Георги Георгиев е на посещение в САЩ по покана на Държавния департамент

„Сърцето ми се напълни, като ги гледах да четат и пишат на български. Запознах се с дългогодишния български учител Маруся Филипова, която пътува над два часа и половина всяка неделя, за да просвещава учениците си, да знаят своя род и език и да помнят корените си. Обсъдихме съвместни инициативи за обмен на знания и опит между учителите с колегите им от столични училища. Ще помогнем на ученици да се свържат и да си пишат писма със свои бъдещи приятели в България“, коментира председателят на градския парламент в столицата.

Пролет пукна и "цъфна" асфалтът на столичното училище "Найден Геров"

В отговор на негово питане, от 6 декемеври 2022г., кметът Йорданка Фандъкова му предоставя отговор и документи. Според тях вече има сключен договор, изпълнителят е предал проектната документация, нанасят се корекции по нея и в рамките на месец или два следва да започне строителството. Проектът предвижда се освен физкултурен салон, да бъде изградена и кухня със столова. Срокът на договора е 296 календарни дни, а срокът за строителство е 265 календарни дни. "Средствата нужни за изграждането на физкултурния салон и кухнята със столова към нея са в размер на 2.472 млн. лв. и са осигурени от бюджета на Столична община, така че финансиране има.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right