Новините в София: Най-важното за деня 20 ноември, 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 ноември 2019 г.

Катастрофа на бул. "Европа", загинала е жена

Катастрофа е станала на бул. "Европа" късно снощи. Загинала е жена, съобщават от bTV. Сигналът е подаден от преминаващ шофьор до МВР.

Разкриват паралелка по рехабилитация в 78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя

Нова професионална паралелка ще бъде разкрита след 7 клас в 78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя. Инициативата е на директора на школото Дима Герасимова и на кмета на район „Банкя“ Рангел Марков.

Разкриват паралелка по рехабилитация в 78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя

Нова професионална паралелка ще бъде разкрита след 7 клас в 78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя. Инициативата е на директора на школото Дима Герасимова и на кмета на район „Банкя“ Рангел Марков. Профилът ще бъде в област „Здравеопазване“, професионално направление „Терапия и рехабилитация“, професия „Изпълнител на термални процедури“, специалност „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“.

Николай Гюров: В управлението човек трябва да има достатъчно кураж да следва принципите си (СНИМКИ)

Първото, което направих, е да задвижа административния процес, замрял заради изборите. Предстои финансов анализ, обяви новият кмет на район Панчарево Николай Гюров е завършил Маркетинг в УНСС. Три мандата е бил кмет на Бистрица. Женен, с три деца и куче. Спечели на балотаж срещу бившия кмет на район Панчарево – Димитър Сичанов, с най-изразителния резултат в София. В първия си мандат като кмет на Бистрица кандидатурата му е издигната от ГЕРБ.

Любима музика от видеоигри ще звучи в НДК

Любими мелодии от видеоигри, скъпи на много поколения, ще могат да се чуят днес, 20 ноември, в Зала 1 на НДК, съобщава БНТ. Автор на проекта е Томи Таларико, звезда на гейм-индустрията. Концертът “Video games live” е записан с 2 рекорда в книгата на Гинес – симфоничният концерт, събрал най-много публика  турнето с най-голяма продължителност.

Отстраняват директори на болници заради починалото дете

На днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов нареди на здравния министър Кирил Ананиев да отстрани директорите на лечебните заведения, замесени в случая с починалото 3-годишно дете

Заловиха в София крадец на скъп багер

Заловиха 50-годишен старозагорец на софийския булевард „Тодор Каблешков“ тази сутрин, съобщава МВР. Мъжът е криминално проявен, а акцията е извършена от отдел "Криминална полиция" при Областната дирекция на МВР в Бургас и служители на Главна дирекция "Национална полиция".

ЧЕЗ България Инвестмънт осигурява над 6 млн. евро за реконструкция на "Пирогов"

ЧЕЗ България Инвестмънт (СBI) ще осигури финансиране в размер на над 6 млн. евро/ над 13 млн. български лева/  за реновиране и реконструкция на Института за спешна помощ "Пирогов".

В над 150 превозни средства в София са монтирани новите валидатори

Въвеждането на новата тикет система в градския транспорт на София върви с пълна сила. Вече в над 150 от превозните средства са монтирани новите валидатори, камери и бордови устройства, част от тикет система. Всички те са в тестови период и валидаторите не са активни за пътниците, съобщават от Център за градска мобилност.

Маринела Арабаджиева в критично състояние в МВР болница

Маринела Арабаджиева е приета в МВР болница, съобщи адвокатката ѝ Ина Лулчева, цитирана от Нова телевизия. Бизнес дамата е в интензивното отделение в критично, но стабилно състояние. От болницата отказват коментар по случая, дават информация само на близките.

Двустранна пневмония е причинила смъртта на момченцето

Направената аутопсия е установила, че 3-годишното момченце е починало в следствие на тежка двустранна хеморагична пневмония, съобщава БТВ. Вирусна инфекция е причинила пневмонията, се казва в предварителния доклад.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 43 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 април. По тялото на 45-годишния мъж в...

Прочети още keyboard_arrow_right