Новините в София: Най-важното за деня 20 септември, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 септември 2020 г.

София на второ място по заразени с коронавирус

За последното денонощие новите установени с тестове случаи на коронавирус са 86, според сайта на Единния информационен портал. Направени са PCR 2915 теста, положителните са 2.95%. Най-много заразени са регистрирани във Варненска област – 19, следвана от София с 12 и Благоевград – 11. В 6 области няма регистрирани нови случаи.

Ремонт променени маршрутите на трамваи 6, 11 и 12

Заради ремонт на релсовия път по бул. „Рожен“ е  променен маршрутът по трамвайни линии № 6, 11 и 12 в столицата, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Финал на кампанията “Най-добър млад шофьор на България”

Кампанията “Най-добър млад шофьор на България” приключва днес и нейният финал ще се състои на бул. "Александър Малинов", съобщават организаторите. Началото ще е в 12.30 ч.  За голямата награда ще се състезават 20 млади шофьори, а трима от тях ще представят страната ни през октомври в Полша на европейско състезание. Необходимо е да покажат майсторско шофиране, бърза реакция в “стресово” трасе с препятствия, а БЧК ще инсценира реална ситуация, в която участниците трябва да спасяват човешки живот след тежък инцидент.

Ремонт на тротоар променя движението по ул. „Червена стена“

Налага се въвеждането на организация на движението за ремонт на тротоарната настилка на ул. „Червена стена“ в столицата в отсечката от ул. „Петър Станчев“ до ул. „Горски пътник“, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Вече 3-ма учители в 107-о училище са с коронавирус

Вече трима са заразените с коронавирус учители в107-о училище „Хан Крум“ в кв. „Лозенец“, съобщава БТВ. В понеделник в училището няма да има занятия, тъй като в събота е направена двойната задължителната дезинфекция. Тогава ще бъде направено масово тестване на всички учители в училището.

Чешмата при хижа „Панчо Томов” на Витоша е възстановена

Акция за възстановяване на чешмата при хижа "Панчо Томов" на Витоша бе предприета от доброволци на туристическото дружество "Боерица- Владая", съобщава Нюз.бг. Чешмата бе многократно разбивана от вандали.

Нощно шествие на мотористи в памет на загиналите на пътя

В 21.30 ч. в събота вечер пред Националния исторически музей стартира нощното шествие на мотористите в памет на загиналите на пътя, съобщава Нова ТВ. Шествието мина по важни булеварди в столицата. Мотористите призовават за толерантност на пътя, а шествието беше подкрепено от „Пътната полиция” и Столичната община.

Фолк фест даде началото на 4-дневния спортен празник в сърцето на София

Със забавен фолклорен фестивал бе открита програмата на „София ърбан зона спорт 2020“. В продължение на 4-дни организираният празник от „София – европейска столица на спорта" превръща сърцето на града в център с редица разнообразни активности.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right