Новините в София: Най-важното за деня 20 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 20 септември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 20 септември 2022 г.

Проектът за модернизацията на пазар "Иван Вазов“ в София е на финален етап

Първоначалният проект беше представен на търговците и жителите на квартала през юни тази година. В момента той се преработва, за да бъдат отразени направените предложения и препоръки. Попов разказа, че първоначално идеята за модернизация на пазара не била приета добре от сегашните наематели, които се притеснили, но след като препоръките на търговците били приети, вече се работи по проекта съвместно. По думите му нищо няма да се случи без тяхното одобрение.

250 варела с химикали изхвърлени в столичните райони Искър, Панчарево и Кремиковци

Проверката е извършена във връзка с постъпили сигнали за нерегламентирано изхвърлени варели в районите ,,Искър”, ,,Панчарево” и ,,Кремиковци”. Експерти на РИОСВ – София съвместно със служители на 08 Районно управление СДВР, Столична община, Столичен инспекторат, Столична дирекция ,,Пожарна безопасност и защита на населението” и представители на районните администрации са проверили сигнала на място. При посещенията е констатирано наличието на изхвърлени варели, някои от които с нарушена цялост и неясно съдържание в различни имоти.

Рядка операция на бебе извършиха в столичната ВМА

Направените под обща анестезия образни и ендоскопски изследвания, непосредствено преди интервенцията, не показаха наличие на малформация, съпътстваща основната диагноза. Операцията бе извършена по ендоскопски метод при използването на високотехнологична видеоендоскопска и навигационна техника от хирургичен екип в състав доц. Христо Златанов и д-р Теодора Димитрова, и анестезиолог доц. Емил Кържин.

Мъж, шофирал в София след употреба на три вида наркотици, отива на съд

Според данните по делото, на 27.12.2021 г. около 12,05 часа в гр. София, обвиняемият управлявал лек автомобил марка „Ситроен” по ул. „Пиротска”, когато нарушил правилата за движение по пътищата и бил спрян за полицейска проверка. Обвиняемият говорел несвързано и полицаите му направили „Дръг тест 5000“, който отчел положителни резултати. Мъжът бил придружен от полицаите до болница, където дал кръв за изследване. Резултатите показали, че обвиняемият е шофирал след употреба амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.

Трамвай 6 излезе от релсите на бул. "Скобелев" (СНИМКИ)

Трамвай 6 излезе от релсите на столичния бул. Скобелев. За щастие няма пострадали. Инцидентът е станал около 16 часа, съобщиха очевидци в Забелязано в София. Трамваят е затворил платното за движение. "Ватманът е извършил неправилна маневра. Върнал е назад и е навлязъл в релсите на другата посока", казаха от Московска 33.

Градски автобус се блъсна в дърво на спирка в столичния Младост 2, има пострадали пътници (ОБНОВЕНА)

Автобус на градския транспорт се блъсна в дърво на спирка на градския транспорт, съобщи bTV. Има 6 пострадали пътници от автобуса и сред тях и дете. Автобусът е по линия 4 към Кокаляне и Панчарево. На шофьора му е прилошало. При идването на линейка лекарите установили, че той  е бил в предифарктно състояние, научи Столица.bg.

Задържаха рецидивист, набил полицай на столичната Сточна гара

В понеделник, 19 септември, около 11,30 ч. на спирка на градски транспорт на Сточна гара обвиняемият Б.Д. ударил полицейски служител и му причинил лека телесна повреда. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

Няма тежко пострадали при удара на автобус 4 в столичния Младост 2 (СНИМКИ)

Общо пострадалите са 8, а 3 жени и дете са в болница "Пирогов". Детето е с избит зъб и травма на главата и лицето. Не се потвърждават съмненията за инфаркт на шофьора на автобуса. Не са установени и увреждания на мозъка, съобщиха от болница "Св. Анна".


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 43 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 април. По тялото на 45-годишния мъж в...

Прочети още keyboard_arrow_right