Новините в София: Най-важното за деня 20 януари 2021 г.

Новините в София за деня 20 януари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 януари 2021 г.

Кола блъсна майка с дете на пешеходна пътека в Дружба 1
Майка и дете са в тежко състояние , след като бяха блъснати от автомобил в столичния квартал Дружба 1. Инцидентът е станал на бул. Цветан Лазаров при Кауфланд. Жената, гушнала детето си е пресичала на пешеходна пътека когато автомобилът я връхлита.
Катастрофата е станала около 8.30 часа сутринта. С черепно-мозъчна травма е двегодишното момиченце. Майката и детето веднага са откарани в болница "Света Анна" - Окръжна болница.

Проф. Братоев: Демонтират релсите на метрото между "Театрална" и "Хаджи Димитър"

Релсите в метрото, в затворения от снощи участък от станция "Театрална" до "Хаджи Димитър", ще бъдат демонтирани. Това обясни рано сутринта директорът на "Метрополитен" проф. инж. Стоян Братоев.
Вчера към 18.30 часа системите алармират за проблем в релсовия път и влаковете спират, а пътниците са изведени.

Столичани секат дървета в парк Въртопо, заформиха катуни в Младост (СНИМКИ)

Столичанин алармира във фейсбук за незаконна сеч в столичния парк „Въртопо“ в „Младост“. В парка има над 5 нерегламентирани катуна, на които никой не обръща внимание.
Людмил Гълъбинов е подал сигнал на 112. „Обещанието беше, че веднага изпращат патрул. Случката е от 24 декември и все още патрулка няма,“ обяснява софиянецът. Той е разговарял и с инспектората на район „Студентски“ за съществуващия проблем.
„Познайте какъв беше отговорът. Нищо не можем да направим, докато собственикът на имота, върху който е разположен катунът, не подаде жалба срещу тях,“ сподели Гълъбинов.

Финансовият министър е с положителна проба за COVID-19

Положителен резултат за коронавирус е дал днес финансовият министър Кирил Ананиев. Заразата е открита след направен PCR тест. Тестът е регулярен.
Ананиев е в добро общо състояние и на този етап няма симптоми, съобщиха от финансовото министерство.
Заместник-министърът на финансите Росица Велкова ще изпълнява правомощията на министър.

Здравният министър: На 18 февруари отварят моловете и заведенията

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви кога отварят моловете и заведенията в София и страната. Той обаче направи уточнението, че разхлабването на мерките ще бъде реалност, ако нивото на заболеваемостта се запази и не се увеличи, информират от Нова телевизия.
"Първо на 4 февруари пускаме учениците от средното образование, спорта и културата. След тях, на 18 февруари идват ресторантите, кафенетата и моловете, а после и нощните заведения. Ресторантьорите и хотелиерите са един много важен бранш, но в този момент нашите приоритети са здравеопазването, образованието, културата и спорта”, допълни във Велико Търново министърът.

Отстраняването на аварията в метрото е за сметка на изпълнителя (СНИМКИ)

Отстраняването на проблема в софийското метро, в участъка от станция "Театрална" до "Хаджи Димитър" ще стане за сметка на изпълнителя в рамките на гаранцията. От снощи Екипи от инженери на „Метрополитен“ и строители са започнали демонтажа на релсите в 30-метров участък преди станция „Хаджи Димитър“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
Столичният кмет днес лично слезе в тунела на подземната железница заедно с директора на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев. В момента продължава демонтажа на релсите, траверсите и бетона на трасето.

Търсят собственика на пари, намерени на метростанция "Константин Величков"

От СДВР търсят помощ от гражданите за намиране собственика на изгубена сума пари. Те са открити от служител на реда от сектор „Метрополитен”-СДВР на 8 януари. Това е станало на метростанция “Константин Величков“ от линия 1 на метрото, в пешеходния подлез.
Тъй като до настоящия момент не е постъпил сигнал за изгубените пари, СДВР търси съдействие за откриване на собственика им. Той ще ги получи, след като удостовери подробности около случката – сума, купюри и евентуално други детайли.
Към момента средствата са на съхранение в сградата на сектор „Метрополитен”-СДВР, намираща се на адрес гр. София, бул. „Драган Цанков” № 5.

Вандали обърнаха контейнер на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" (СНИМКИ)

Вандали обърнаха контейнер за отпадъци на столичния на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". От Столичен инспекторат реагираха светкавично.
Инспектори от "Оборище" рано тази сутрин при контрол на територията в района, установили нарушението. Веднага са предприети действия контейнерът, който беше на пътното платно, да бъде върнат на мястото му.
Разпилените боклуци са почистени от фирмата, отговаряща за чистотата в района. Благодарение на бързата на реакция на инспекторите, беше предотвратена възможността от евентуални инциденти.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right