Новините в София: Най-важното за деня 20 юли, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Зорница Митин, Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 юли 2019 г.

Планове: 90-метров небостъргач ще строят в "Дружба"2

Ново 90-метрово здание може да се появи на бул. "Копенхаген" в столичния квартал "Дружба"2. Плановете за инвестиция в този амбициозен проект са на предприемачът д-р Малек Насер, който живее в страната ни от 80-те години, съобщава marica.bg. Новият билдинг ще се извиси близо до най-високата за момента сграда у нас- "Кепитъл Форт", която е на "Цариградско шосе". Той ще разполага и с паркинг на три подземни нива.
По градежа управляваната от Насер фирма "Eвpoбилд-M1" ще действа заедно с компанията "Гepт гpyп". Тя работи по доста обекти в Пловдив. Според бизнесмена парцелът, върху който ще се разгърне 90-метровия небостъргач, вече е купен. Той е от 6 декара. В момента се работи по ПУП-а и техническия проект.

Проговори хакерът, ударил НАП:"Обвинението срещу мен е от четири реда"

Кристиян Бойков, който бе задържан заради хакерската атаки към НАП, представи пред Нова телевизия своята гледна точка за цялата ситуация. Той коментира дали се чувства виновен и верни ли са повече от нещата, които се появяват като информация за него.
Бойков не признава вината си за това, в което е обвинен. Той обяснява,че единственото обвинение, което е видял срещу себе си, било от четири реда. Там пишело,че на някаква дата е направил нещо. А фактите в историята са "интересни, които са малко, как да кажа... не бих използвал думата „тъпи”, но нещо такова", твърди младият мъж. Той казва, че няма нищо вярно в това,че бил богат. Пушел цигари за пет лева, ползвал градския транспорт и хапвал дюнери от лафката. И се надява да се окаже, че цялото нещо срещу него е натопено.

Разляха бетон на "Жолио Кюри", нарушителят го чака глоба (СНИМКИ)

Разлят бетон на бул."Жолио Кюри" е бил забелязан от екип на Пътна полиция- София. Те са подали сигнал в Столичния инспекторат. От там чрез системата си за видеонаблюдение са намерили извършителя на нарушението.
Установена е фирмата, на която е бетоновоза, замърсил пътната настилка. Очаква я глоба за деянието, казват от Столичен инспекторат.

Събор в "Княжево" променя маршрута на автобус 107

Квартален събор на площад "Сред село" в "Княжево" щe промени днес маршрута на автобус 107, информират от Столична община.
От 04.30 часа тази сутрин до 23.30 часа се скъсява линията на автобуса. Движението ще бъде по ул. „Евлия Челеби“, след това по безименната улица между ул. „Евлия Челеби“, ул. „Княжевска“ и ул. „Кореняците“, ул. "Княжевска“ и по маршрута си, двупосочно.
Заради промените днес се разкрива двупосочна спирка в района на изменения маршрут. А се закрива двупосочната спирка „Сред село“.

Мобилни чешми разхлаждат столичани по бул. "Витоша"

Столичани и гости на града ще имат възможност да се разхладят и утолят жаждата си и в най-горещите часове на деня ако са на бул. "Витоша". Три поредни дни- 22,23 и 24 юли на пешеходната зона ще бъдат разположени три мобилни чешми, съобщават от "Софийска вода". Инициативата се прави за девети път под надслова "Утоли жегата".
Т.нар. "водни човеци" са направени от материалите, от които и ВиК мрежата на София. Близо до тях на 22 юли от 10:30 ч. ще има и мобилна лаборатория на дружеството, която ще демонстрира качеството на водата в столицата.

Лятната програма на Столична община: 55 концерта, детски игри и забавления

Лятната програма на Столична община обещава приятни моменти както за малките, така и за големите жители на града. Включени са 55 концерта, детски игри и забавления. Всички те могат да се намерят и в безплатно книжно издание, което представя всички събития и се разпространява на английски и български език. Пред медиите в кино "Кабана" то бе анонсирано от кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметът доц. д-р Тодор Чобанов и директорът на дирекция "Култура" Биляна Генова.
Фандъкова подчерта, че културата е неразривна част от образованието, така че заедно двете неща да направят града по-добро място за живеене и за инвестиции, съобщиха от Дирекция "Култура" на Столична община.

Заради чумата по свинете: Неочаквани проверки по пазарите в София

Пазарите в София днес бяха подложени на изненадващи проверки от два екипа- на Българската агенция по безопасност на храните и на Столичен инспекторат. Причината- увеличаващите се огнища на африканска чума по свинете в страната, разказва bTV.
Инспекцията започна от птичия пазар на "Подуяне". Гледаше се неразрешена продажба на продукти от животински произход. За да си спестят проверка някои търговци изоставяха стоката си. Други обаче нямаше как да се измъкнат от актовете. Вътре в пазара бе глобен един търговец, извън пределите на мястото санкции получиха още 7 човека.

Автобуси 111 и 314 с нови маршрути заради ремонта на ул. "Витошки камбани"

Разширението на ул. "Витошки камбани" внася доста изменения в трафика на автомобилите и колите на градския транспорт, които ползват Софийския околовръстен път, съобщават от Столична община. Измененията влизат в сила от днес и ще продължат до 22 юли.
Забранява се влизането на коли през кръговото кръстовище: ул.„Рачо Петков Казанджията" - южно локално пътно платно на Софийски околовръстен път.
Изменения има и в трасето на автобус 111. Те ще продължат до полунощ на 22 юли.
- в посока към ж.к. Младост 1: преди ул. „Рачо Петков Казанджията" наляво по източната пътна връзка на бул. „Александър Малинов", по централното пътно платно на бул.„Александър Малинов" и след кръстовището бул. „Александър Малинов" - ул.„Самара" по маршрута си;

- в посока към ж.к. „Люлин 1, 2": по променения маршрут между ул. „Самара" и Околовръстен път /след кръстовище бул. „Александър Малинов" – ул. „Самара" направо по централното пътно платно на бул. „Александър Малинов", надясно по крайна дясна пътна връзка на бул. „Александър Малинов" към Околовръстен път, по Околовръстен път.

Заради разширението още един автобус ще има променено разписание- 314.

Шахмат на открито за деца и родители (СНИМКИ)

Деца и родители застанаха днес рамо до рамо и премериха сили в игра на шах. Но фигурите и дъските бяха огромни и то на открито. Партията бе изнесена пред блоковете в квартал "Модерно предградие". Събитието се организира от администрацията на "Връбница" по повод днешния 20 юли- Международен ден на шахмата.
Гигантските фигури очароваха по-малките. Те настояваха преди да научат тънкостите на тактическата игра, да си направят по една снимка с великанските пешки, офицери и коне.
По-големите пък показаха на по-малките и правилата на още една игра. Тази на "Не се сърди човече". Огромни платна със зарове и фигурки имаше на метри от черно-белите полета.

Още интересни събития от утрешния 21 юли може да намерите - ТУК

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right