Новините в София: Най-важното за деня 20 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 20 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 юли 2021 г.

Шофьор удари няколко паркирани коли на столичната ул. "Бенковски"

Шофьор удари няколко паркирани автомобила на столичната улица "Бенковски", съобщи bTV. Инцидентът е станал в късния слеодобед, когато са блъснати леките автомобили. По първоначална информация материалните щети не са големи. За инцидента потвърждават и от Столичната полиция. Шофьорът е задържан, но няма информация за резултатите от тестовете. 

Университетската Първа МБАЛ в София купува нов компютърен томограф

Университетската Първа МБАЛ "Св. Йоан Кръстител" иска разрешение от Столичния общински съвет да купи със собствени средства нов компютърен томограф за нуждите на болницата. Като едноличен собственик на капитала в общинските лечебни заведения, СОС има правомощия да разрешава закупуване на дълготрайни материални активи на стойност над 10 000 лв.

Планина от боклуци затрупва столичната ул. Житница (ВИДЕО)

Планини от боклуци затрупват столичната улица "Житница", която е гранична на два софийски района - Красна поляна и Овча купел. На излизане от "Факултета" гледката е покъртителна. Отсечка от около 300 - 400 метра цялата е затрупана с боклуци. Носи се отвратителна водя на мърша и прахоляк, разказват преминаващи през улицата. От там дори с автомобил не може да се мине, ужасно мирише, разказаха пред Столица.bg столичани. Близостта до ромския кв. "Факултета" превръща улицата в нерегламентирано сметище.

В софийското с. Губеш: Торнадо отнесе покривите на къщи

Торнадо остави жителите на софийското село Губеш, община Годеч, без покриви. Природното бедствие отнесе покривите на десетки къщи в късния следобед на понеделник, съобщи Нова телевизия. Стихията, преминала през гората, изкоренила и прекършила десетки дървета, отнесла е керемиди и дървени. пораженията са големи, а материали от покривите са открити на стотици метри.

В София и страната: Абитуриентите ще държат още една задължителна матура - професионална

Още една матура ще държат зрелостниците от новата учебна година. Изпитът се въвежда за първи път и се отнася за абитуриентите, които изучават професия, съобщават от МОН.  За първи път всички дванадесетокласници, които изучават професия, ще държат и втори задължителен държавен изпит. Той ще е по теория за придобиване на професионална квалификация.

Пак катастрофа на Околовръстното край Казичене

Движението е ограничено на Софийското околовръстно край казичене заради катастрофа. Преди минути там са се удари два леки автомобила. При ПТП-то няма пострадали хора, научи Столица.bg. Инцидентът е станал  при Евромаркет, от Ботевградско в посока Цариградско шосе. На мястото има екип на Пътна полиция и движението е ограничено. Вече има колона от чакащи автомобили.

През 2022 вдигат училище и детска градина в столичния "Манастирски ливади-запад" (СНИМКИ)

Продължава събарянето и разчистването на на терена на недовършената сграда на фондация „13 века България“ в кв. „Манастирски ливади – запад“. На това място ще Столична община ще построи училище и детска градина, които ще са първите в този столичен квартал. Днес на проверка сред руините на недовършената сграда бе кметът на София Йорданка Фандъкова заедно с районния кмет на Витоша Теодор Петков и експерти. "Целта ни е догодина да започнем строителството на първото в квартала основно училище, интегрирано с нова детска градина", написа в социалната мрежа столичният кмет.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right