Новините в София: Най-важното за деня 20 юни, 2019 г.

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 юни 2019 г.

Таен клиент чакал 6 часа на опашка в КАТ София

Таен клиент е чакал близо 6 часа на опашка за книжка в столичния КАТ. Става ясно от проучване за модернизация на администрацията. Проучването е стартирало след множество сигнали за нередности от страна на граждани. Близо месец и половина десет тайни клиенти са наблюдавали как 13 администрации в страната предоставят над 15 услуги, съобщава БНР.

Съдът реши: Автокъщата в Борисовата да си върне терена на Столична община

Столична община чрез Софийски имоти спечели първата битка в спора с автокъща Капитолия. Софийски градски съд  реши, че общинският терен, върху който е разположена автокъщата трябва да се върне на дружеството. Това е първа инстанция и предполагаме, че те ще обжалват на втора инстанция - Апелативен съд, коментираха от Столична община. Съдебният спор започва преди около 2 години. Теренът е общинска собственост, а през 2002 г. Софийски имоти с управляващият тогава Тошко Добрев го отдават под наем на Капитолия. Три месеца след това продават и сграда, намираща се там. Договорът за ползване на общинския терен под наем е прекратен от Софийски имоти през 2017 г. Според проекта за ПУП на Борисовата градина автокъщата трябва да се премахне. Има издадена заповед за премахване на сградите, но именно тя е обжалвана в съда от представителите на Капитолия.

Градският транспорт в столицата минава на лятно разписание

Градския транспорт в София минава на лятно разписание от 1 юли. То ще важи до 30 август 2019 г.  Всяка година по това време се въвежда промяна в разписанието. То е свързано с намаленият брой пътници заради летния сезон и отпуските. Според новото разписание градския транспорт ще бъде намален с 20 процента, съобщават от ЦГМ.

В София отвори 51-ият магазин на "Билла" (СНИМКИ)

В столицата вече работи 51-ият магазин на "Билла". Марката е отдавна позната на жителите на града. Новият супермаркет се намира в един от големите столични молове The Mall. Той се намира на ниво -2 на най-новия търговски етаж в мола. Цялото ниво бе изцяло обновено и новите магазини вече отварят врати. Новият магазин на "Билла" се простира на 1911 кв.м., и е един от най-големите обекти на веригата в София до момента.

БМВ стана амфибия в Дружба (СНИМКИ)

Лек автомобил БМВ стана амфибия под мост в столичния квартал Дружба в посока кв.''Абдовица''. Заради обилния дъжд пътя под моста е станала река и то с голяма дълбочина, съобщават очевидци в социалната мрежа.

Йоанна Драгнева чака момиченце (СНИМКИ)

Най-младият общински съветник Йоанна Драгнева чака момиченце, съобщи тя пред Столица.bg. Въпреки напредналата си бременност днес тя бе на изцяло обновената детска площадка на ул. Черковна в район Подуяне, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и общински съветници. Ексвокалът Deep Zone Project вече е избрала имe на малката принцеса, но го пази в тайна.

Малчугани се кефят на обновената площадка на ул. Черковна (ВИДЕО и СНИМКИ)

Детски смях и викове огласиха обновената детска площадка на ул. Черковна в район Подуене. В градинката до църквата и читалището малчугани се гонеха, люлееха се и се наслаждаваха с викове на новите съоръжения. Ремонтът на детската площадка е приключил скоро и отговаря на всички изисквания за безопасност на децата. Обновяването е със средства от Столична община за 200 000 лв. Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова посети площадката и се увери колко много деца я посещават. Тя разговаря с малките и с родители им, които обясниха, че много доволни от новата площадка и са изненадани от колко много деца се посещава. 

Два питбула атакуваха дете в "Манастирски ливади"

Пореден случай на кучета без надзор, които атакуват минувачи, има в София. Този път става дума за квартал "Манастирски ливади". И пострадало е момиченце на 8 години. Майката на детето помоли в социалната мрежа собственикът на животните да се свърже с нея, за да разбере дали са ваксинирани против бяс, съобщава bTV. Вчера по обяд Милена Янчева била на разходка с двете си деца. 

Още интересни събития от утрешния 21 юни може да намерите - ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right