Новините в София: Най-важното за деня 20 юни, 2020 г.

Новините в София за деня 20 юни 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 юни 2020 г.

28 нови с коронавирус в София за денонощие, още 67 излекувани за страната

За последното денонощие за коронавирус са изследвани 2371 проби. От тях положителни са 81. Това сочат данните от Националната информационна система. Разпределението по области е: Благоевград - 5; Видин – 5; Враца – 1; Кюстендил - 6; Перник - 2; Пловдив - 2; Сливен - 7; Смолян - 8; София област - 12; София град - 28; Стара Загора - 1; Шумен - 3; Ямбол – 1.
Към момента у нас са потвърдени общо 3755 случая на новия коронавирус, като от тях 1554 са активни. 2008 са излекуваните лица, от които 67 са регистрирани през последните 24 часа.

Здравният министър: Без ново удължаване на извънредната епидемична обстановка

Ново удължаване на извънредната епидемична обстановка няма да бъде предлагано от Кирил Ананиев, или поне на този етап. Това обясни здравният министър в ефира на Дарик радио.
Той дебело подчерта,че като няма удължаване, това не значи,че хората не трябва да спазват основните противоепидемични правила, като социална дистанция и дезинфекция.

Предложения: "Синята" зона в София разширена двойно, работи и в неделя

Промени в работата на платените зони за паркиране в София предлагат група общински съветници. Идеята е "синята" зона в центъра на града да бъде разширена повече от двойно в сравнение със сегашните си граници и да работи и в неделя. "Зелена" зона пък ще има в събота.
Вносители на предложението са общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС Зафир Зарков, Христиан Петров и Стефан Марков и председателят на транспортната комисия към Общинския съвет Карлос Контрера от ВМРО, пише от "Монитор".
А нещата, които те внасят, са предлагани изменения в Наредбата за организация на движението в Столичната община, които бяха публикувани за обществено обсъждане вчера.

Електронни вместо хартиени стикери за живеещите в синя и зелена зона, хората с увреждания няма да се явяват на комисия

Електронни вместо винетни стикери ще има за живеещите в платените зони за паркиране в София. Хартиени лепенки повече няма да се поставят по стъклата на автомобилите. Това се предвижда в промяната в наредбата за организацията в движението в столицата.
Освен това ще има места пред училищата, за които няма да се плаща за кратък престои. Всички новости, сред които са такива за улеснение на хората със специфични потребности са в доклад на общински съветници от ГЕРБ, внесен в петък в Столичния общински съвет.
Очаква се докладът да мине през всички комисии през идващата седмица и да се гледа на сесията на СОС в четвъртък на 25 юни т. г.

Катастрофа на бул. "Васил Левски", пожарната вади пострадалите

Сериозна катастрофа е станала по-рано днес в центъра на София. Инцидентът е на пресечката на ул. "Проф. Никола Михайлов" и бул. "Васил Левски", съобщават от БНТ.
На място са екипи на "Пътна полиция" и на пожарната. Има пострадали. Огнеборците режат катастрофиралата кола, за да извадят пътниците.

Уличен стълб пострада при ПТП-то на "Васил Левски", шофьорите само с охлузвания

При катастрофата на пресечката на ул "Проф. Никола Михайлов" и бул. "Васил Левски" няма сериозно пострадали. Според bTV шофьорите на двете коли са само охлузвания.
Откарани са за преглед в болница. Според информацията единият водач е засякъл другия и се е забил в стълб. В момента аварийни екипи го подменят, защото контактната мрежа се е смъкнала.
Няма спрени тролейбуси или рейсове.

Допитване: Столичани решават за визията на площада пред НАГ

Два проекта за превръщането на паркинга на улица "Искър" 1, зад Централна минерална баня, в красив площад и облагородяването на пространството между улиците "Сердика" и "Искър" ще бъдат представени днес и утре на столичани. Това се случва на уличния фестивал Urbathon fest, който вече тече на ул. "Искър" 1, пред сградата на НАГ. Събитието е дело на Направление „Архитектура и градоустройство“ и главният архитект на София Здравко Здравков. Всеки може да дойде, да се запознае с проектите, да поговори с младите експерти и да си каже мнението. В момента пространството на улица "Искър" 1 е паркинг за близо 20 коли.

Контрол: 100 камери следят за сблъсъци по време на "Левски"- "ЦСКА- София"

За първи път нова система за видеонаблюдение на трибуните ще се ползва на вечното дерби "Левски"- "ЦСКА- София", което започна на стадион "Васил Левски" в столицата. Нови 100 камери са монтирани, които ще следят за сблъсъци между запалянковците в секторите, обясняват от Bulgaria ON AIR. Вечното дерби е трето и последно между двата отбора. То слага началото на шестица от плейофите в шампионата.
Полицията следи повече от строго да не се внасят забранени предмети, както и да не влизат лица в нетрезво състояние. Не се допускат и хора със забрана за посещение на футболни срещи.

Махнаха 42 стари рекламни табели от "Люлин" (СНИМКИ)

42 рекламни табели бяха махнати от територията на район "Люлин". Екипите на Столичен инспекторат отстраниха реклами, които са в лошо техническо състояние, с изтекъл срок и нереален собственик. И има риск за минаващите покрай тях граждани. Работата се извърши по булевардите „Царица Йоана“, „Панчо Владигеров“, „Сливница“ в "Люлин".

Правят нова площадка в 157 ДГ "Детска стряха" в "Курило"

Нова придобивка се прави за малчуганите от 157 ДГ "Детска стряха" в квартала на Нови Искър "Курило". Стартира работата по нова детска площадка в двора на градината. Тя е дарение от магазините "Фреш Маркет 2009 ООД". За градежа на площадката разказа в социалната мрежа кметът на района Даниела Райчева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right