Новините в София: Най-важното за деня 21 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 април 2020 г.

Арестуваха и гаджето на убиеца на Милен Цветков

Двамата свидетели - Георги Иванов и приятелката на шофьора Кристиан отказвали съдействие на разследването

Четирима станаха задържаните за катастрофата, в която джип уби журналиста Милен Цветков. Сред тях е и гаджето на дрогирания шофьор на джипа убиец Кристиан Николов, съобщи БНТ.

Стотици не влязоха в София, нощуваха по магистралите

Увеличиха часовия диапазон за пропускане към столицата

При засилени мерки за сигурност и строг контрол само малцина бяха допуснати да влязат в София снощи при завръщане от Великденските празници. Стотици бяха отбити на КПП- на магистрала "Тракия" и останаха да нощуват на магистралата в автомобилите си.

Свидетел разкри подробности за катастрофата с Милен Цветков

Столичанинът Тодор Петров става свидетел на катастрофата, при която загина преди ден Милен Цветков. За първите моменти  след инцидента, дали журналиста е бил жив след удара и дали е могло да бъде спасен- за всичко това обстойно разказа Петров пред камерата на bTV.

Тръгва кандидатстването за първи клас в София- то ще бъде само онлайн

Кандидатстването за първи клас в София тръгва от днес. Тази година кампанията ще е изцяло дигитална, информират от БГНЕС.

Махат часовите ограничения за влизане и излизане в София

Промяна в изискванията за влизане и излизане от София. От днес, 21 април, гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация. В декларацията ще трябва да бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя.

Премиерът обеща: Ако не се увеличат заразените, ще отворим парковете и градините

Полицаите, които работят на първа линия на контролно-пропускателните пунктове, ще получат от държавата по 650 лв. Докато трае извънредното положение. Това каза на брифинг в Министерски съвет премиерът Борисов.

Катастрофа между 5 автомобила на изхода на София към "Тракия"

Има пострадал , откаран е в Окръжна болница

Пет автомобила катастрофираха на изхода на София, в посока магистрала "Тракия" на КПП-то. Сред тях има и камион. Информация за инцидента бе съобщена в социалната мрежа. Ударът е между две коли, а третата в последствие е пострадала.

Депутатът Веселин Марешки: Без книжка до живот за пияни и дрогирани шофьори

От партия Воля днес внасят поправки в Закона за движение по пътищата

Да се отнема до живот шофьорската книжка на водачи на МПС, употребили алкохол или наркотици, независимо в какво количество. Такава поправка в Закона за движение по пътищата внасяме днес от ВОЛЯ в деловодството на парламента.

12 от персонала на две клиники в "Иван Рилски" положителни за COVID-19

Четирима пациенти с коронавирус се лекуват в болница „Св. Иван Рилски“. Трима от тях нямат никакви симптоми. Единствено пациентът с остра левкемия, от който тръгва инфекцията, е с напълно разгъната картина за коронавирусна инфекция. Състоянието му е тежко и вчера следобед е поставен на апаратна вентилация.

Още 6 души можеше да са мъртви при убийството на Милен Цветков (ВИДЕО)

Пешеходци се спасяват по чудо от друсания шофьор Кристиан

Николов Шест души пешеходци по чудо са се спасили от смъртта при катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков. Той бе убит от дрогиран шофьор на 19 април т. г. докато чакаше на червен светофар на кръстовището при мол "Парадайс".

Работеща пицария в столичния "Младост" 1 се запали

От пожарната ще глобят собствениците с 2000 лв.

Работещо заведение се запали днес в столичния район "Младост". въпреки извънредното положение и забраната заради епидемията от COVID-19 заведението е работило. За инцидента сигнализираха пред Столица.bg жители и очевидци на инцидента.

Спират инвитро процедурите в София и страната заради епидемията

При продължаващите дейности по асистирана репродукция всеки пациент да се приема за заразен с COVID-19 Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която забранява дейностите по асистирана репродукция в София  и страната. Според нея трябва да се преустанови започване на нови процедури по хормонална стимулация на пациентки на възраст под 39 години;

Спешна помощ София: На 5-ата минути пристига линейката при Милен Цветков

Журналистът е бил неузнаваем, не са успели да го интубират, тъй като дихателните му пътища са били пълни с кръв

На петата минута е пристигнала линейката на мястото на катастрофата на мол "Парадайс", където при катастрофа загина журналистът Милен Цветков. това заяви директорът на Спешна помощ София д-р Гелев на извънреден брифинг. Изявлението бе предизвикано след писания в социалната мрежа, че линейката е закъсняла.

773 бързи теста за COVID-10 в Спешна помощ- София, 266 са положителни

773 бързи теста за коронавирус са направени на работещите в Спешна помощ- София. От тях 266 са дали положителен резултат. Тези медици са изпратени на PCR тестове, които са дали 13 положителни резултата, съобщи Георги Гелев, директор на Спешна помощ – София, цитиран от bTV.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right