Новините в София: Най-важното за деня 21 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 21 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 април 2021 г.

По Цариградско поставиха предпазни мрежи срещу пешеходци (СНИМКИ)

Предпазни мрежи са монтирани по Цариградско шосе. Днес приключи поставянето на 4 места по ключовия булевард в София. Мрежата е между двете платна за движение, за да предпазва от ходещи камикадзета.
Оотсечки от по 100 м са с мрежа при сгради, където има спирки на градския транспорт - Полиграфическия комбинат, хотел Плиска, Студентски общежития, Тех парк и Окръжна болница. Въпреки съществуващите подлези за преминаване на Цариградско, включелно и пасарелка при Тех парк, има хора, които минават между автомобилите по Цариградско.

След 4 часа операция: В "Пирогов" спасиха 33-годишен, глътнал дървено яйце (СНИМКИ)

След уникална 4-часова операция лекарите в "Пирогов" успяха да спасят мъж на 33 години, глътнал дървено яйце. Малко след полунощ обитателят на Дом за медико-социални грижи във Видин е докаран по спешност в болницата с чуждо тяло в хранопровода. Веднага се прави рентген. Става ясно, че трахеята на пациента е притисната от яйцевидно тяло с диаметър 3 сантиметра. Мъжът е интубиран незабавно, а дежурните екипи на най-голямата спешна болница в страната се опитват да отстранят застрашаващия живота му предмет.
В 5 часа тази сутрин за спешна операция се събират екипите на началника на Отделението по гастроентерология доктор Камен Данов и на Клиниката по хирургия.

До 19 часа ограничават трафика по "Хемус" към София заради ремонт в тунел "Витиня"

Движението между 35-ти и 30-ти км на магистрала „Хемус“ в посока София е ограничено днес до 19 часа, съобщават от АПИ. Причината е калибриране на осветителната система в тунел „Витиня“. Превозните средства ще минават по обходен маршрут – от пътна връзка при 35-ти км по първокласен път I-I Ботевград – София до пътна връзка „Витинска река“ при 30-ти км, където отново ще се включват в магистрала „Хемус“.

Спаси София предупреждава: Общината пак пробутва лобисткото метро до ИКЕА, което ще презастрои Витоша

Градските активисти обявиха днес, че следизборно Общината отново се опитва да прокара изграждането на метро до поредния мол и ИКЕА. От Спаси София изтъкват редица причини защо метрото до там е нерентабилно и ще донесе далеч повече вреди, отколкото ползи както за района, така и за столичани, предупреждават в имейл до Столица.bg.
„Районът в момента е с ниско застрояване, тъй като се намира в подножието на Витоша, а пътниците са в пъти по-малко от необходимото за метро. Метрото ще даде възможност за значително презастрояване с големи сгради точно там, където то не трябва да бъде позволено.“ – категоричен е Гергин Борисов.

Засадиха две кедрови дръвчета и еводии в столичния Южен парк (СНИМКИ)

Столичен инспекторат съобщи, че две кедрови дръвчета и еводии са засадени в столичния Южен парк.
Дръвчетата са дарение от Инспектората по повод Седмицата на гората, която се проведе от 5 до 11 април.
За кедровите дръвчета и медодайния вид еводия, инспекторите консултираха местата за засаждане и отглеждане на фиданките със специалисти от ОП "Паркове и градини". Столичен инспекторат ще продължи да се грижи за посадените дървесни видове.

В „Пирогов“ спасиха тежко ранено 3-годишно дете, открито при мъртвата си майка

Медиците от „Пирогов“ спасиха тежко ранено 3-годишно момченце, открито при мъртвата си 31-годишна майка.
Детето е оперирано и засега няма опасност за живота му, потвърдиха от спешната болница за БНТ.
Припомняме, че детето беше докарано по спешност в "Пирогов", след трагичен случай. Инцидентът е станал към 17:00 часа вчера във Враца. Мъртвата жена е от Словакия. Тя е открита от мъжа, с когото живее в момента и двете й деца от предишния й брак.

СОС обсъжда допълнителни възнаграждения за здравните медиатори

Столичният общински съвет ще обсъди утре дали да отпусне заемообразно 20 000 лв. за допълнителните трудови възнаграждения за здравните медиатори.
Те са на първа линия в условията на пандемия от COVID-19 и работят с малцинствените групи в София. 10 здравни медиатори работят към Столична община.
Техните задължения са да посредничат и/или придружават живеещите в компактни малцинствени групи при необходимост от спешна медицинска помощ, женска и детска консултация, профилактични прегледи, да им помагат при попълване на различни видове документи, в това число за кандидатстване за детска градина, училище и др.

Каруца опасно изскочи на зебра на бул. Г. М. Димитров в София

Времето се затопли и ромските каруци изпъплиха по софийските улици. Особено наситени от конската тяха са междукварталинте улици, но проблемът е, че изскачат и на големи столични булеварди.
Каруца с препускащ кон изсокчи на пешеходна пътека на софийския "Г. М. Димитров". Видео бе публикувано в социалната мрежа с текст "Цар Самуил на кръстоносен поход по бул. Г.М Димитров". Добре че шофьорите са били внимателни и са реагирали адекватно на дъжда и мократа настилка..

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right