Новините в София: Най-важното за деня 21 август, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 август 2020 г.

Променят маршрута на автобуси 213 и 113 за почивните дни

За почивните дни- 22 и 23 август ще има промени в трасетата на автобуси 113 и 213, съобщават от Столична община. За същото време се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Д-р Атанас Москов“ от ул. „Самара" в посока към Бизнес парк София. Промените за рейсовете ще важат от 4.30 ч. на 22 до 24 часа на 23 август.

Акция в "Обеля": Откриха инсталация за правене на алкохол в трафопост

Полицията от 9 РУ е открила трафопост в столичния "Обеля", където незаконно се е произвеждал алкохол. Операцията е извършена вчера към 11 часа след сигнал. Това е акция за противодействие на незаконно производство и разпространение на акцизни стоки.

Идея: Новата учебна година в София да се открие само с присъствието на 1 и 8 клас

За да се избегне събирането на много хора в дворовете на училищата, новата учебна година в София да започне само в присъствието на учениците от първи и осми клас. Това е една от препоръките, около които се обединиха на среща кметът на София Йорданка Фандъкова, началникът на Регионално управление по образование – София град Ваня Кастрева и представители на учителските синдикати и работодателските организации в сферата на образованието.

Лекари от "Св. Иван Рилски" написаха 12 глави от световен учебник

Лекари от столичната болница "Св. Иван Рилски" написаха 12 от общо 100-те глави в първия специализиран учебник по интервенционална неврорентгенология и в частност ендоваскуларно лечение на мозъчни аневризми. Българското участие представя третиране на пациенти в Референтния център по мозъчно-съдови заболявания към "Св. Иван Рилски“ и е дело на тандема доц. Станимир Сираков и д-р Александър Сираков. Двамата са съавтори на още 8 глави в учебника.

Започна подаването на документи за изпитите в НАТФИЗ

Започна подаването на документи за кандидатстудентските изпити в НАТФИЗ. То се провежда само през интернет до 28 август, съобщават от ковачницата на бъдещите кино и театрални звезди.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 24-28 август

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Ректорът на Софийския университет с 2670 лв. заплата - 7 пъти по ниска от колегата му в Югозападния

В Алма матер учат 20 000 - 22 000 и има 16 факултета, а в Благоевград около 8000 студенти С около 7 пъти помалка е заплатата на ректора на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Атанас Герджиков от тази на колегата му проф. борислав Юруков, ректор на Югозападен университет в Благоевград.

До края на октомври ще е готова детската градина в "Кръстова вада"

Още една чисто нова детска градина ще отвори врати в София. До края на октомври ще е готова тази в "Кръстова вада", район Лозенец, съобщи пред Столица.bg районният кмет Константин Павлов.

Бюджетът на София за 2019 г. е заверен от Сметната палата

Одиторите не са констатирали случаи на несъобразяване със законовите и нормативни разпоредби Сметната палата даде най-високата оценка и завери без резерви Отчета за касовото изпълнение на бюджета на Столична община за 2019 г. Това съобщи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов в социалната мрежа.

Променят движението в района на Национален стадион „Васил Левски” заради мач

Провеждането на футболна среща в понеделник, 24 август, налага въвеждането на някои промени в движението около Националния стадион „Васил Левски”, съобщават от пресцентъра на Столична община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right