Новините в София: Най-важното за деня 21 декември, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 декември 2019 г.

Коте спря метрото за минути

Малко коте се заклещи на релсите на метростанция "Сердика", научи Столица.bg. Животинчето бe причината да спрат всички влакове за няколко минути, за да не стане инцидент.
На място пристигнаха екипи на СДВР, на Метрополитен, на Дирекция "Аварийна помощ и превенция"/АПП/ на Столична община. Докато траеше спасителната акция никой от гражданите не роптаеше.
Вниманието на всички пътници в метростанцията бе насочено към малкото коте. То бе заклещено между релсите. Затова се наложи екип на Метрополитен да спре тока с високо напрежение.

Катастрофа на кръстовището на "Тодор Александров" и "Димитър Петков"

Катастрофа е станала на кръстовището на булевардите "Тодор Александров" и "Димитър Петков", съобщиха шофьори със снимки в социалната мрежа. Заради ПТП-то има доста сериозно задръстване.
Екип на "Пътна полиция" е на мястото, изясняват се причините за инцидента.
Катастрофата стана причина за поредната дискусия в интернет за стотиците бързащи и нетактични водачи по софийските улици.

Софийски мотористи радват с подаръци деца в нужда

Мотористите от "София райдърс" с поредна благородна инициатива за Рождество Христово. Облечени като Дядо Коледа те тръгват на път, за да раздават подаръци.
"Коледно мото каране" се нарича сърцата инициатива на софийските мотористи. Те я организират няколко години по ред и винаги са облечени като белобрадия старец. Докато се придвижват по софийските улици предизвикват истински фурор.За моторизираните наследници на Дядо Коледа и тяхната мисия разказват от Нова телевизия.

МВР: "Драгалевци", "Бояна" и "Симеоново" предпочитани места за домовите кражби

Най-предпочитаните места за извършване на домовите кражби са по-богатите квартали на столицата като "Драгалевци", "Бояна" и "Симеоново" и нови сгради, където се настаняват млади и заможни семейства. Апашите набелязват жилищата, които искат да оберат, по вратата, обяснява началникът на група в сектор за кражби към СДВР Радостин Ангелов, цитиран от "Монитор".
Апашите, които решават да извършат престъпните си действия спонтанно и нямат предварителна информация за конкретен имот, към който да се насочат, избират апартаменти или къщи с лесни за отключване или разбиване врати. Те се насочват към такива, които са изработени от нездрави материали или с несигурни заключващи механизми.

В София: Близо 500 хиляди дневно ще ползват метрото след пускането на третия лъч

След като третата линия на метрото заработи на пълни обороти, ще се икономисат над 90 хил. тона годишно вредни вещества.А броят на пътниците, който сега е около 350 хил. човека на ден, ще стигне близо 500 хил. дневно. Това обясни пред камерите на Bulgaria ON AIR инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен". "Ако нямаше метро в града, в момента трафикът в София щеше да бъде с около 25 % по-висок – виждате колко е тежък и сега", допълни Братоев.

Навършват се 18 години от трагедията пред дискотека "Индиго" в София

Една тъжна годишнина има днес в София. Навършват се 18 години от трагедията пред дискотека "Индиго". При инцидента през 2001 г. загинаха 7 деца, а 12 пострадаха, стъпкани и задушени, припомнят от bTV.
Всяка година на мястото на бившата дискотека на стадион "Юнак" се събират оцелелите от трагедията деца и родители на жертвите, за да си спомнят за загиналите Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска.
Осъдени за трагедията пред дискотеката на глоба от по 800 лв. бяха охранителите Георги Василев и Анри Силаги.

Ремонти на релсите променят движението на трамваи 3,6 и 7 по бул. "Христо Ботев"

Ремонти на релсовия път ще са причина за промени в маршрута на трамваи 3, 6 и 7 по бул. "Христо Ботев", съобщават от Столична община. Измененията влизат в сила от 00.00 часа на днешния ден-21 декември и ще важат до 24.00 часа в неделя, 22 декември.

Седмицата на АПП: Пожар, авария на водопровод и помощ при ПТП

Екипите на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" са се отзовали на 145 сигнала, подадени през 112 и контактен център. Данните са за вече изминалата седмица. Служителите са направили над 200 обхода на територията на Столична община с цел оглед за нередности и компрометирани елементи от градската среда.

Евгения Раданова и Дядо Коледа с изненади за децата на пързалка "Юнак"

Трикратната носителка на олимпийски медали и единствен български спортист, участвал на Зимни и Летни олимпийски игри, Евгения Раданова и Дядо Коледа на кънки зарадваха с подаръци децата на ледената пързалка „Юнак“. Жени, Любомир Калчев, които ще представи България на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана (Швейцария), и деца от клуб „Айс пик“ направиха демонстрация на атрактивния спорт шорттрек и красотата на фигурното пързаляне. Клуб НСА пък запозна любителите на леда с хокея.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right